Καλαμαράκια τηγανητά

Υλικά
1 kg
καλαμάρια (καθαρισμένα-στεγνά και κομμένα σε φέτες)2 φλ.
αλεύρι χωριάτικο ή μίξη με καλαμποκάλευρο1 κ.γ.
αλάτι ψιλό
ηλιελαιο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά.
- Αν έχετε θερμόμετρο, η θερμοκρασία πρέπει να είναι γύρω στους 185-190 βαθμούς C.
- Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
- Αφού στραγγίσουμε καλά τα καλαμάράκια, τα πανάρουμε στο αλατισμένο αλεύρι.
- Πιάνουμε μια χούφτα παναρισμένα καλαμάρια και τα βάζουμε σε λεπτό σουρωτήρι
- Τινάζουμε 2-3 φορές για να φύγει το περιττό αλεύρι και να χωρίσουν μεταξύ τους οι ροδέλες.
- Τα ρίχνουμε βροχιδών στο καυτό λάδι, φροντίζοντας την ώρα που πέφτουν να χωρίσουν μεταξύ τους. Να μην πέσουν ενωμένα και κολλημένα.
- Το καυτό λάδι πρέπει να τα καλύπτει όλα τα καλαμάρια.
- Αφήνουμε να ροδίσουν από την μια πλευρά και με τρυπητή κουτάλα τα γυρίζουμε στο καυτό λάδι 1-2 φορές να ροδίσουν ολόγυρα.
- Τα βγάζουμε σε σκεύος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν για 1-2 λεπτά.
- Απολαύστε τα ζεστά, είναι τραγανά κι ακαταμάχητα.
- Προσοχή, το λεμόνι πάνω τους τα μαλακώνει. Είναι ωραίο μόνο για χρώμα στο σερβίρισμα.
argiro.gr
Ads


