Υλικά

1 kg

καλαμάρια (καθαρισμένα-στεγνά και κομμένα σε φέτες)2 φλ.

αλεύρι χωριάτικο ή μίξη με καλαμποκάλευρο1 κ.γ.

αλάτι ψιλό

ηλιελαιο

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά.
  2. Αν έχετε θερμόμετρο, η θερμοκρασία πρέπει να είναι γύρω στους 185-190 βαθμούς C.
  3. Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
  4. Αφού στραγγίσουμε καλά τα καλαμάράκια, τα πανάρουμε στο αλατισμένο αλεύρι.
  5. Πιάνουμε μια χούφτα παναρισμένα καλαμάρια και τα βάζουμε σε λεπτό σουρωτήρι
  6. Τινάζουμε 2-3 φορές για να φύγει το περιττό αλεύρι και να χωρίσουν μεταξύ τους οι ροδέλες.
  7. Τα ρίχνουμε βροχιδών στο καυτό λάδι, φροντίζοντας την ώρα που πέφτουν να χωρίσουν μεταξύ τους. Να μην πέσουν ενωμένα και κολλημένα.
  8. Το καυτό λάδι πρέπει να τα καλύπτει όλα τα καλαμάρια.
  9. Αφήνουμε να ροδίσουν από την μια πλευρά και με τρυπητή κουτάλα τα γυρίζουμε στο καυτό λάδι 1-2 φορές να ροδίσουν ολόγυρα.
  10. Τα βγάζουμε σε σκεύος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν για 1-2 λεπτά.
  11. Απολαύστε τα ζεστά, είναι τραγανά κι ακαταμάχητα.
  12. Προσοχή, το λεμόνι πάνω τους τα μαλακώνει. Είναι ωραίο μόνο για χρώμα στο σερβίρισμα.

argiro.gr




Ads