Υπόσχεση συνέχισης του αγώνα για να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών

Εκατοντάδες κόσμου συμμετείχαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην απεργιακή συγκέντρωση των Τρικάλων, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής που εξυπηρετεί τα κέρδη του κεφαλαίου και θυσιάζει τα δικαιώματα και τη ζωή των εργαζομένων και της νεολαίας. 

Πρόκειται για την τέταρτη μεγαλειώδη συγκέντρωση μετά από εκείνες που διεξήχθησαν αμέσως μετά το δυστύχημα των Τεμπών σε Τρίκαλα και Καλαμπάκα.

Η απεργιακή συγκέντρωση φορέων και σωματείων του νομού Τρικάλων διοργανώθηκε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, με αφορμή την 24ωρη απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για το φονικό δυστύχημα των Τεμπών με την απώλεια 57 ανθρώπων, στην πλειονότητα νέων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων.

Με δυνατά συνθήματα, εκατοντάδες απεργοί κάτω από τα μπλοκ των εργατικών σωματείων, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές και μαθητές, κατήγγειλαν την πολιτική που τσακίζει τη ζωή του λαού για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Η έναρξη της απεργιακής συγκέντρωσης άνοιξε με χαιρετισμό από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων κ. Βαγγέλη Αγγελάκη και συνεχίστηκε με τις ομιλίες του αναπληρωτή προέδρου του νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Τρικάλων Δημήτρη Παπασπύρου και του Γιώργου Λιατίφη, εκπροσώπου του ιδιωτικού τομέα.

Στις ομιλίες τους μεταξύ των άλλων καταδίκασαν την πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματα και τη ζωή των εργαζομένων και της νεολαίας, σημειώνοντας ότι το δυστύχημα των Τεμπών να μην συγκαλυφτεί και να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες.

Λίγο μετά την συγκέντρωση ακολούθησε μεγαλειώδης πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης των Τρικάλων με την υπόσχεση της συνέχισης του αγώνα μέσα από τα σωματεία, ώστε να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών για να μην γίνουν οι χώροι δουλειάς μικρές κοιλάδες των Τεμπών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *