Παραπονιούνται οι κάτοικοι του Ζάρκου για την έλλειψη δρομολογίων του ΚΤΕΛ εντός του χωριού τους

Τα παράπονα των κατοίκων του Ζάρκου προκαλεί η περικοπή των δρομολογίων λεωφορείων προς Τρίκαλα και Λάρισα. Οι περικοπές των δρομολογίων εντός του χωριού ξεκίνησαν προ τριετίας κατά την εποχή των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας. Ωστόσο μετά την άρση των μέτρων, τα δρομολόγια δεν επανήλθαν στην κανονικότητα, αντιθέτως σύμφωνα με τους κατοίκους περιορίστηκαν δραματικά από και προς τις δυο πόλεις.

Αποτέλεσμα τα λεωφορεία που εκτελούν το δρομολόγιο προς Λάρισα και προς Τρίκαλα να μην εισέρχονται από το χωριό, με συνέπεια οι κάτοικοι να αναγκάζονται να μεταβούν είτε με τα πόδια, είτε με άλλα μέσα στην είσοδο του χωριού τους για να λάβουν κάποιο λεωφορείο.

Ωστόσο πολλοί εξαιτίας της έλλειψης δρομολογίων αναγκάζονται να υποχρεώνονται σε φίλους και συγγενείς για την μεταφορά στη Λάρισα και στα Τρίκαλα για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών τους ή να λαμβάνουν ταξί με ότι αυτό συνεπάγεται οικονομικά.

Οι κάτοικοι έχουν απευθυνθεί τόσο στα ΚΤΕΛ, όσο και σε φορείς για την επαναφορά δρομολογίων κυρίως τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες. Ώρες για την μετάβαση στην πόλη και την επιστροφή τους, για να μπορούν να διευκολύνονται. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, καθώς η απάντηση που λαμβάνουν από τον αρμόδιο φορέα, είναι ότι ο περιορισμός των δρομολογίων γίνεται εξαιτίας της μείωσης του επιβατικού κοινού.