Ταξιάρχες: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης, αλλά και παρηγορίας με την ελπίδα της Αναστάσεως, κηδεύτηκε ο μακαριστός, π. Βασίλειος Κοντοχρήστος

«Ὅτε κατῆλθες πρὸς τὸν θάνατον, ἡ Ζωὴ ἡ ἀθάνατος, τότε τὸν ᾍδην ἐνέκρωσας τῇ ἀστραπῇ τῆς Θεότητος…»…

Κλήρος και λαός των Τρικάλων, ταυτόχρονα και της κοινότητας του Ταξιαρχών αποχαιρέτησαν το μεσημέρι της Πέμπτης, τον σεβάσμιο και ταπεινό ιερέα της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης-Πύλης και Γαρδικίου, π. Βασίλειο Κοντοχρήστο που εκοιμήθη της περασμένη Δευτέρα σε ηλικία 76 ετών.

«Οτε δὲ καὶ τοὺς τεθνεῶτας ἐκ τῶν καταχθονίων ἀνέστησας, πᾶσαι αἱ Δυνάμεις τῶν ἐπουρανίων ἐκραύγαζον· Ζωοδότα Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν δόξα».

Η σορός του μακαριστού ιερέα μεταφέρθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρως, όντας εφημέριος επί 37 ολόκληρα χρόνια,

«Εὐφραινέσθω τὰ οὐράνια, ἀγαλλιάσθω τὰ ἐπίγεια, ὅτι ἐποίησε κράτος, ἐν βραχίονι αὐτοῦ, ὁ Κύριος, ἐπάτησε τῷ θανάτῳ τὸν θάνατον, πρωτότοκος τῶν νεκρῶν ἐγένετο, ἐκ κοιλίας ᾅδου ἐρρύσατο ἡμᾶς, καὶ παρέσχε τῷ κόσμῳ τὸ μέγα ἔλεος.».

Στο Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρως στους Ταξιάρχες, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, η τελευταία για τον 76χρονο Ιερέα που υπηρέτησε το Ιερό Θυσιαστήριο επί τέσσερις σχεδόν δεκαετίες. Ο π. Βασίλειος αποτέλεσε ένα φωτεινό πρόσωπο για την τοπική Εκκλησία αλλά και για τους κατοίκους τόσο των Ταξιαρχών, όσο και όμορων κοινοτήτων. Στεκόταν ανά πάσα στιγμή στις χαρές και στις λύπες των πιστών, καθοδηγώντας και συμβουλεύοντας να ακολουθούν πιστά το δρόμο, της, του Χριστού Εκκλησίας, εναποθέντας ελπίδες και προσευχές στο Ζωοδότη Χριστό και στην Μητέρα όλων των Χριστιανών, Παναγία.

«Κατέλυσας τῷ Σταυρῷ σου τὸν θάνατον, ἠνέῳξας τῷ Λῃστῇ τὸν Παράδεισον, τῶν Μυροφόρων τὸν θρῆνον μετέβαλες, καὶ τοῖς σοῖς Ἀποστόλοις κηρύττειν ἐπέταξας, ὅτι ἀνέστης Χριστὲ ὁ Θεός, παρέχων τῷ κόσμῳ τὸ μέγα ἔλεος…».

Στις 11 το πρωί ξεκίνησε η εξόδιος Ακολουθία παρουσία της πρεσβυτέρας, των παιδιών, των εγγονών του, αλλά και πλήθους κόσμου από το Δήμο Φαρκαδόνας και τον Νομό Τρικάλων. Η θλίψη και ο πόνος βουβός, η παρηγοριά της Αναστάσεως Μεγάλη, καθώς πλέον θα βρίσκεται κοντά στο Ζωοδότη, που αγάπησε και τίμησε βαθιά έως και την τελευταία του πνοή.

Ἀγγελικαὶ Δυνάμεις ἐπὶ τὸ μνῆμά σου, καὶ οἱ φυλάσσοντες ἀπενεκρώθησαν, καὶ ἵστατο Μαρία ἐν τῷ τάφῳ, ζητοῦσα τὸ ἄχραντόν σου σῶμα. Ἐσκύλευσας τὸν ᾍδην, μὴ πειρασθεὶς ὑπ’ αὐτοῦ, ὑπήντησας τῇ Παρθένῳ, δωρούμενος τὴν ζωήν, ὁ ἀναστὰς ἐκ των νεκρῶν, Κύριε δόξα σοι.».

Στις 12:30 περίπου το μεσημέρι η σορός του σεβάσμιου ιερέως ετάφη όπισθεν της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών, δίπλα στον επίσης μακαριστό Ιερέα πατέρα του.

Ας έχουμε όλοι την Ευχή του

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ