Ταξιάρχες: Αύριο Πέμπτη η κηδεία του Πρωτοπρεσβύτερου Βασίλειου Κοντοχρήστου

Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 το απόγευμα εξεδήμησε προς Κύριον ο π. Βασίλειος Κοντοχρήστος, εφημέριος Ιερού Ναού Τιμίων Ταξιαρχών χωρίου Ταξιάρχες Τρικάλων, σε ηλικία 76 ετών.

Ο μακαριστός π. Βασίλειος καταγόταν από τους Ταξιάρχες Τρικάλων. Χειροτονήθηκε Διάκονος την 1η Ιουλίου 1985 στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίων Αναργύρων Τρικάλων και Ιερέας την 2α Ιουλίου 1985 στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων από τον τότε Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κυρό Αλέξιο.

Έκτοτε διακόνησε το Ιερό Θυσιαστήριο στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Δροσοχωρίου έως 30 Σεπτεμβρίου 1985, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Φωτεινού έως 31 Ιανουαρίου 1986, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Περδικορράχης έως 30 Απριλίου 1986 και τέλος στον Ιερό Ναό τιμίων Ταξιαρχών χωρίου Ταξιάρχες έως την κοίμησή του.

Ήταν απόφοιτος του Εκκλησιαστικού Λυκείου Βόλου.

Η τοπική Εκκλησία διά του Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου, αμείβουσα τους κόπους και την εύορκο Διακονία αυτού, τον Χειροθέτησε σε Οικονόμο την 8η Νοεμβρίου 2006 και ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος σε Πρωτοπρεσβύτερο την 15η Απριλίου 2019  και σε Πνευματικό 7η Νοεμβρίου 2019.

Όλα αυτά τα χρόνια με την καλοσύνη, την πραότητα και το ιερατικό του ήθος ενέπνεε τους ενορίτες του, αλλά και όλους όσους είχαμε την ευλογία να τον γνωρίσουμε. Με την πρεσβυτέρα του ευτύχισε να κάνει μια ευλογημένη οικογένεια.

Αφήνει πίσω την πρεσβυτέρα Ελευθερία και τα παιδιά του Ευθύμιο και Παυλίνα, Χρήστο και Δέσποινα, ενώ ευτύχισε να δει εγγόνια και ένα δισέγγονο.

Η εξόδιος ακολουθία του θα τελεσθεί την Πέμπτη 7η Μαρτίου 2024 και ώρα 11η πρωινή στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρως Ταξιαρχών.

Η σορός θα μεταφερθεί για Προσκύνημα στον Ιερό Ναό το πρωί και ώρα 8:30. Εκεί θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από ώρα 8:30 έως 10:30 ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

Παράκληση της οικογενείας , αντί στεφάνων , τα χρήματα να προσφερθούν για την ενίσχυση του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στους Ταξιάρχες Τρικάλων .

Την τελετή επιμελείται το γραφείο τελετών « Παναγιώτου »

Αιωνία η μνήμη!