Για το Ουράνιο Βασίλειο αναχώρησε η ψυχή του πρώην εφημέριου του Γριζάνου, π. Κωνσταντίνου Παπαζαφείρη

Για το Ουράνιο Βασίλειο αναχώρησε, ανήμερα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, η ψυχή του πρώην εφημέριου του Γριζάνου, πατήρ Κωνσταντίνου Παπαζαφείρη. Εκοιμήθη σε ηλικία 87 χρόνων μετά από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε και είχαν ενταθεί το τελευταίο διάστημα.

Ο σεβάσμιος ιερέας υπήρξε εφημέριος για πέντε σχεδόν δεκαετίες στο Γριζάνο. Λειτούργησε στο Ιερό Θυσιαστήριο, με σεβασμό και βαθιά πίστη προσευχόμενος για τον ποίμνιο, δοξάζοντας το Ύψιστο τόσο για τις ευχάριστες στιγμές, όσο και για τις δυσάρεστες, μιας κι αυτές ήταν θέλημα του Θεού. Με βαθιά πίστη στο Χρηστό, που τον Υπηρετούσε μέσου Ιερού Βήματος και Αγίας Τράπεζας, Κοινώνησε, Πάντρεψε, Βάφτισε, Ξεπροβόδισε ψυχές για τους Ουρανούς, ενώ δέχτηκε τον πόνο του ποίμνιου, προτρέποντας να μην εγκαταλείψουν την Πίστη, καθώς ο Θεός σοφά έπραξε και ίσως Θέλημά του, ήταν να μετρήσει τη δύναμη, τις αντοχές και την πίστη του, με μικρές και μεγάλες δοκιμασίες. 

Εξάλλου όπως και ο ίδιος ανέφερε σε κατ ΄ιδίαν συζητήσεις με πονεμένες ψυχές, ο Θεός «παιδεύει» με την έννοια του εκπαιδεύω, όποιον Αγαπά για να δοκιμάσει την Πίστη του.

Ο σεβάσμιος και αγαπητός στο Γριζάνο ιερέας, εκοιμήθη πλήρης ημερών και ευτυχισμένος αφού ο Θεός τον αξίωσε να φορέσει το ράσο και να τον υπηρετεί μέχρι γήρατος, να δημιουργήσει μια αξιόλογη οικογένεια με την πρεσβυτέρα Μαρίνα Παπαζαφείρη. Πλαισιωμένος από παιδιά του Αθανάσιος Παπαζαφείρη και Αρετή Παναγιώτου, Μαρία Παπαζαφείρη και Ευθύμιο Γκιζλή, Απόστολο Παπαζαφείρη και τα εγγόνια του, Παρέδωσε Πνεύμα στον Κύριο και πνέον οι ψυχή του θα συγκαταλέγεται και θα Λειτουργεί στο Ουράνιο Βασίλειο.

Ανήμερα του Σταυρού, που σύμφωνα με τις παραδόσεις, οι ψυχές αναχωρούν απευθείας για τον Παράδεισο.

Κηδεύεται την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου από τον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Πρίνους Τρικάλων στη 1 το μεσημέρι. Η σορός θα μεταφερθεί στο Ναό στις 9 το πρωί όπου θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία.

Καλό Παράδεισο.