Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 82 ετών ο Χρήστος Παπαπολύκαρπος, ένας άνθρωπος που άφησε το αποτύπωμά του στην τοπική αυτοδιοίκηση και στον Πολιτισμό


Θλίψη στον αυτοδιοικητικό και πολιτιστικό χώρο του νομού Τρικάλων προκάλεσε η είδηση του θανάτου, του Χρήστου Παπαπολύκαρπου από τα Μεγάλα Καλύβια.

Ενός προσώπου που άφησε το αποτύπωμά του, στην τοπική αυτοδιοίκηση και στο πολιτισμό της γενέτειράς του, τα Μεγάλα Καλύβια.

Ο Χρήστος Πολύκαρπος έφυγε από την ζωή την Δευτέρα σε ηλικία 82 ετών, μετά από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα.

Ο Χρήστος Παπαπολύκαρπος γεννήθηκε στα Μεγάλα Καλύβια το 1941. Από νεαρή ηλικία υπήρξε έντονη η αγάπη του για τον πολιτισμό με στόχο την ανάδειξη των ηθών και εθίμων του χωριού του αλλά και της Καραγκούνικης Παράδοσης.

Ευτύχισε να δημιουργήσει μια ευτυχισμένη οικογένεια αποκτώντας με την σύζυγό του, δυο κόρες και ευτυχώντας να χαρεί και να καμαρώσει εγγόνια.

Ο Χρήστος Παπαπολύκαρπος, συνταξιούχος υπάλληλος του ΟΤΕ, υπήρξε μια ιδιαίτερα αγαπητή προσωπικότητα αναπτύσσοντας πλούσια δραστηριότητα στα κοινά, στο πολιτισμό και σε άλλους κοινοτικούς τομείς.

Διετέλεσε κοινοτικός σύμβουλος, μετέπειτα δημοτικός σύμβουλος στο πρώην Δήμο Μεγάλων Καλυβίων και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου επί δημαρχίας του αείμνηστου δημάρχου, Δημήτρη Ρεντζιά.

Για αρκετά χρόνια υπήρξε πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μεγάλων Καλυβίων,  

πρόεδρος του ΚΑΠΗ Μεγ. Καλυβίων, αντιπρόεδρος της Αμφικτιονίας των Θεσσαλών Καραγκούνηδων αλλά και ιδιαίτερα αναγνωρισμένο μέλος του Ροταριανού Ομίλου Τρικάλων. Ως λαογράφος και ερευνητής άφησε σημαντικές μαρτυρίες παρακαταθήκη στη νέα γενιά, με την απουσία του να προκαλεί θλίψη στην τοπική κοινωνία και δη στα Μεγάλα Καλύβια τόπο καταγωγής και αφοσίωσής του.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάδειξη ηθών και εθίμων που συνδέθηκαν με τους Καραγκούνηδες, προκειμένου αυτά να μεταλαμπαδευτούν στις νεότερες γενιές τόσο των Μεγάλων Καλυβίων, όσο και των γύρω χωριών.

Η απουσία του πλέον από τα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα θα είναι ορατή, όπως και η αγάπη που εξέπεμπε στους γύρο του, δημιουργώντας ισχυρές φιλίες.

Η ημερομηνία και η ώρα της κηδείας του θα ανακοινωθεί από την οικογένεια εντός της ημέρας.

Η «Krini Live» μεταφέρει στους οικείους και τους συγχωριανούς του τα θερμά συλλυπητήρια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *