Ο Ηλίας Ζαϊράκης ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του

Ο μαθητής του 3ου ΓΕΛ Τρικάλων, γιος του διευθυντή του Γυμνασίου της Οιχαλίας διακρίθηκε και θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής Πάλης Παίδων, που θα διεξαχθεί στο Σαμόκοφ της Βουλγαρίας στις 14 – 20 Ιουνίου

Τα βήματα του πατέρα του, Δημήτρη Ζαϊράκη, διευθυντή του Γυμνασίου Οιχαλίας, ακολουθεί σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIV ο μαθητής του 3ου ΓΕΛ Τρικάλων, Ηλίας Ζαϊράκης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής Πάλης Παίδων, που θα διεξαχθεί στο Σαμόκοφ της Βουλγαρίας στις 14 – 20 Ιουνίου.  

Ο νεαρός πρωταθλητής κατέκτησε την 1η θέση στους Αγώνες Πρόκρισης στο Λουτράκι στην κατηγορία των 55 κιλών και αποτελεί σημαντική διάκριση τόσο για το Σύλλογο Βαρέων Αθλημάτων Τρικάλων (Σ.Β.Α.Τ.), όσο και για την πόλη γενικά.

Η επιτυχής προσπάθεια του αθλητή έρχεται να προκαλέσει ικανοποίηση και χαρά στους γονείς τους αλλά ταυτόχρονα και στην εκπαιδευτική κοινότητα, που έχει να καμαρώνει για μια σημαντική διάκριση ενός ακόμη μαθητή της, η οποία έρχεται να συγκαταλεχτεί στην μεγάλη λίστα των επιτυχιών μαθητών από όλο το νομό σε διάφορους τομείς.

Ειδικά για τον πατέρα του, διευθυντή του Γυμνασίου Οιχαλίας η χαρά είναι διπλή, καθώς βλέπει τον γιο του να ακολουθεί τα βήματα του ιδίου στο άθλημα της Ελληνορωμαϊκής πάλης.

Για την ιστορία αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Ζαϊράκης είναι ένας δραστήριος εκπαιδευτικός, αρκετά γνωστός και αγαπητός σε όλο το νομό. Ο κ. Ζαϊράκης υπήρξε την δεκαετία του 90 προπονητής στον Αθλητικό Σύλλογο Οιχαλίας στον Τομέα της Ελληνορωμαϊκής Πάλης. Κατά την ενασχόλησή του, τότε ως γυμναστής-προπονητής του Συλλόγου προσπάθησε μαζί με διοίκηση και αθλητές με αποτέλεσμα να γραφούν χρυσές επιτυχίες σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο και σε επίπεδο πρωταθλητισμού.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ Δ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΕΛΕΝΗΣ ΞΥΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΗΛΙΑ ΖΑΪΡΑΚΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

      Ο μαθητής του 3ου Γ.Ε.Λ. Τρικάλων Ηλίας Ζαϊράκης θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής Πάλης Παίδων, που θα διεξαχθεί στο Σαμόκοφ της Βουλγαρίας στις 14 – 20 Ιουνίου. Ο νεαρός πρωταθλητής μας κατέκτησε την 1η θέση στους Αγώνες Πρόκρισης στο Λουτράκι στην κατηγορία των 55 κιλών και αποτελεί σημαντική διάκριση τόσο για το Σύλλογο Βαρέων Αθλημάτων Τρικάλων (Σ.Β.Α.Τ.), όσο και για την πόλη γενικά.

    Οποιαδήποτε διάκριση αφορά σε μαθητή ή μαθήτρια σχολείου της αρμοδιότητας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους και  χαρούμενους. Οι μικροί αθλητές μας είναι οι αυριανοί συμμετέχοντες σε παγκόσμιες διοργανώσεις ή στους Ολυμπιακούς Αγώνες εμποτισμένοι με εθνικό φρόνημα και συνείδηση.  Είναι αυτοί που ακολουθούν μια κοπιαστική διαδρομή με προσωπικό αγώνα και ζήλο, με συστηματική δουλειά και απαράμιλλη αφοσίωση, με σοβαρό προγραμματισμό και υψηλό αθλητικό επίπεδο. Όλα τούτα είναι οι αρωγοί της επιτυχίας και το κλειδί για την ευόδωση των στόχων τους. Μόνο παράδειγμα για μίμηση μπορούν να αποτελέσουν για τους υπόλοιπους μαθητές, αλλά και για όλους μας και για το λόγο αυτό τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Ο αθλητισμός είναι η επιλογή που μπορεί και πρέπει να αντικαταστήσει άλλες ατραπούς εκτόνωσης της νεολαίας μας.

     Εκπροσωπώντας όλη την εκπαιδευτική οικογένεια εύχομαι από καρδιάς επιτυχίες μόνο στο μαθητή μας Ηλία με την πεποίθηση πως η αθλητική του πορεία από δω και μπρος θα είναι μόνο ανοδική.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Δ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΕΛΕΝΗ – ΜΑΡΙΝΑ ΞΥΝΟΠΟΥΛΟΥ