Μοναδικές εικόνες μέσω Drone από τη Φαρκαδόνα των πλημμυρών και της ανομβρίας

Το «KriniLive» παρουσιάζει μοναδικά στιγμιότυπα του συντοπίτη Βασίλη Πέτρου που φρόντισε να μας τα κοινοποιήσει  

Πολλοί ίσως ξέχασαν τις εικόνες που διαδραματίστηκαν στα τέλη του περασμένου χειμώνα στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας. Τότε που χιλιάδες στρέμματα, λόγω των παρατεταμένων ισχυρών βροχοπτώσεων και την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού καλύφτηκαν από τα νερά, κάνοντας το τοπίο να μοιάζει με απέραντη λίμνη.

Οι εικόνες αυτές ανήκουν σήμερα στο παρελθόν. Τα νερά απορροφήθηκαν οι απομακρύνθηκαν στην κοίτη του Πηνειού ποταμού ή στα αρδευτικά κανάλια. Πλέον οι πλημμύρες αντικαταστάθηκαν με τη ξηρασία που ωθεί τους αγρότες της περιοχής μας να προχωρήσουν σε πότισμα των καλλιεργούμενων εκτάσεων. Φυσικά σε ορισμένα οι ζημιές που άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες είναι ορατές ακόμη και σήμερα και διακρίνονται προκαλώντας άγχος στους αγρότες μας.

Με τη βοήθεια του Βασίλη Πέτρου, συντοπίτη, το «KriniLive» παρουσιάζει το παρελθόν και το παρόν. Ο συνδημότης μας αποθανάτισε τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου χειμώνα με λήψεις μέσω Drone. Και δεν έμεινε μονάχα εκεί. Φρόντισε με τον ίδιο τρόπο να συγκρίνει το παρελθόν με το παρόν, λαμβάνοντας εικόνες από την κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Οι λήψεις έγιναν από τον νεαρό από το διαμέρισμα της Φαρκαδόνας μέχρι τη Γέφυρα του ποταμού Πηνειού.

Περισσότερες εικόνες με πανέμορφο υλικό παρουσιάζεται στο Instagram του Βασίλη Πέτρου και συγκεκριμένα στη διεύθυνση: https://www.instagram.com/vasilhs_petrou/ την οποία αξίζει να επισκεφτείτε.