Εμπορικά καταστήματα, καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος δέχτηκαν από νωρίς το πρωί του Σάββατο τους ελέγχους των αστυνομικών Αρχών

Τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται από το πρωί του Σαββάτου στη Θεσσαλία αλλά και στο σύνολο της χώρας εντατικοποίησαν τους ελέγχους των αστυνομικών Αρχών, οι οποίες ξεκίνησαν το σαφάρι για την πιστή τήρηση.

Υπενθυμίζεται πώς τα νέα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από τις 06:00 σήμερα το πρωί αφορούν κυρίως στους μη εμβολιασμένους.

Έτσι λοιπόν, από σήμερα, η πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια και σε ανοιχτούς χώρους εστίασης και χώρων διασκέδασης γίνεται μόνο με επίδειξη αρνητικού PCR ή rapid test για τους μη εμβολιασμένους, ενώ δεν χρειάζεται τεστ για τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και τις εκκλησίες.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν και στα Τρίκαλα, όπως εξάλλου και στο σύνολο του νομού, τόσο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όσο και σε εμπορικές επιχειρήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο τηρούνται τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ και αφορούν τους ανεμβολίαστους.
Εμπορικά καταστήματα, καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος δέχτηκαν από νωρίς το πρωί του Σάββατο τους ελέγχους των αστυνομικών Αρχών. Οι αστυνομικοί ζητούσαν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης ή των αρνητικών ραπιτ τεστ από τους πελάτες αλλά και τους καταναλωτές, προκειμένου να ελέγχουν αν είναι νόμιμη η είσοδος στους χώρους.

Μικρές ουρές σχηματίστηκαν λόγο των αυστηρών ελέγχων που πραγματοποιούνταν στις εισόδους κάποιων πολυκαταστημάτων.

Κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα, καθώς δεν βεβαιώθηκαν παραβάσεις. Ωστόσο η προσοχή των αστυνομικών θα εστιαστεί τις βραδινές ώρες μιας και τα Σαββατοκύριακα, υπάρχει αυξημένη κίνηση εξοδούχων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι σε πολλές των περιπτώσεων θα γίνονται και από αστυνομικές Αρχές όμορων νομών, κυρίως περιφερειακά, προκειμένου αυτοί να τηρούνται κατά γράμμα.