Σε τρία τελευταία μαθήματα διαγωνίστηκαν το πρωί της Τετάρτης 856 Τρικαλινοί υποψήφιοι που επέστρεψαν στις εξεταστικές αίθουσες μετά από ένα τετραήμερο

Με τα μαθήματα της Οικονομίας, της Φυσικής, και της Ιστορίας συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε το πρωί της Τρίτης, το πρώτο μέρος των πανελλήνιων εξετάσεων για τους μαθητές των γενικών λυκείων.

Οι υποψήφιοι επέστρεψαν το πρωί της Τρίτης στις εξεταστικές αίθουσες των γενικών λυκείων προκειμένου να διαγωνιστούν στα τρία τελευταία μαθήματα. Για κάποιους η εξεταστική δοκιμασία έλαβε τέλος. Ωστόσο για όλους εκείνους που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να διαγωνιστούν σε ειδικά μαθήματα αλλά και σε αθλήματα για την εισαγωγή τους σε ΤΕΦΑΑ και σε σχολές των σωμάτων ασφαλείας υπάρχει συνέχεια από την επόμενη εβδομάδα.

Την Τρίτη σε επίπεδο νομού, δήλωσαν συμμετοχή στις εξετάσεις 909 υποψήφιοι. Από αυτούς προσήλθαν να εξεταστούν 856 άτομα, απουσίαζαν 53 με το ποσοστό αποχής να πλησιάζει στο 5,83%.

Σχετικά με τα θέματα, σε Οικονομία και Ιστορία τα θέματα χαρακτηρίστηκαν εύκολα χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Ωστόσο τα θέματα της Φυσικής έκρυβαν κάποιες μικρές δυσκολίες.

Στην Ιστορία συμπερασματικά τέθηκαν θέματα που έχουν εξεταστεί ξανά τα προηγούμενα χρόνια οι υποψήφιοι και οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές δε συνάντησαν μεγάλη δυσκολία. Αναφέρονται στην πλειονότητά τους σε εκλογικές αναμετρήσεις και στους φορείς αποκατάστασης προσφύγων, στη συνθήκη των Σεβρών και στη δημιουργία του Εργατικού Κινήματος.

Τα θέματα στην Οικονομία ήταν βατά και σχετικά αναμενόμενα και τα ερωτήματα της θεωρίας είναι ξεκάθαρα και απαιτούν την αναφορά μόνο σε συγκεκριμένα χωρία. Αντίστοιχα οι ασκήσεις αν και έχουν αρκετές και χρονοβόρες πράξεις δεν παρουσιάζουν μεγάλη πολυπλοκότητα. Το τέταρτο θέμα μόνο και συγκεκριμένα το ερώτημα Δ3 είναι περισσότερο απαιτητικό, ώστε να ξεχωρίσουν οι αριστούχοι.

Τα θέματα της Φυσικής ήταν διαβαθμισμένα, στα ίδια επίπεδα δυσκολίας με τα περσινά, με τα ερωτήματα των πρώτων δύο θεμάτων να μην παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυσκολίες. Στο τρίτο θέμα και συγκεκριμένα τα ερωτήματα Γ3-Γ4 απαιτείται προσοχή. Το τέταρτο θέμα, έχει μεγαλύτερη έκταση και πολυπλοκότητα αλλά δεν χρειάζονται εξεζητημένες μεθοδολογίες και τεχνικές για την επίλυσή του.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται πλέον για τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων που θα διαγωνίζονται σε καθημερινή βάση.