Σχολεία: Πότε θα σταματήσει η τηλεκπαίδευση για τα Χριστούγεννα

Μετά την οριστική απόφαση να μην ανοίξουν τα σχολεία μέσα στον Δεκέμβριο, για μια ή δυο εβδομάδες, έγινε γνωστό πως θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον ως τις 7 Ιανουαρίου. Τη συγκεκριμένη ημερομηνία υπάρχει η αισιοδοξία πως εκπαιδευτικοί και μαθητές θα επιστρέψουν στις αίθουσες και τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά.

Είναι, άλλωστε, και η νέα ημερομηνία κατά την οποία – θεωρητικά – θα τελειώσει το lockdown το οποίο πήρε ακόμα μια παράταση. Επίσης, είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός πως στην πρόσφατη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε πως παρότι έχουν λυθεί τα προβλήματα που υπήρχαν στην τηλεκπαίδευση και η διαδικασία πλέον διεξάγεται ομαλά, η φυσική παρουσία στο σχολείο δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Η απορία, ωστόσο, που έχουν οι μαθητές και οι γονείς είναι η εξής. Μέχρι πότε θα γίνονται μαθήματα τηλεκπαίδευσης; Η απάντηση είναι σαφής.

Το υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε πως τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης θα συνεχιστούν μέχρι και τις 23 Δεκεμβρίου 2020. Σε ενημέρωση που εκδόθηκε από το υπουργείο, αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση (τηλεκπαίδευση) συνεχίζεται στα σχολεία μας από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο έως τις 23 Δεκεμβρίου 2020».

Αν, λοιπόν, όλα κυλήσουν ομαλά και οι μαθητές επιστρέψουν στις αίθουσες στις 7 Ιανουαρίου, τότε ίσως την 23η Δεκεμβρίου να είναι η τελευταία ημέρα που θα συνδεθούν στην πλατφόρμα της Webex για να κάνουν μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Πηγή: newsbomb.gr