Η εκπομπή «MEGA Stories» ξύπνησε άσχημες μνήμες από το δυστύχημα στο Πέταλο του Μαλιακού, στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας

Το φονικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών με την απώλεια 57 ανθρώπων κυρίως νέων και φοιτητών και των πολλών δεκάδων τραυματιών, ήρθε να ξυπνήσει άσχημες μνήμες και στην αιματοβαμμένη περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας.
Μια περιοχή που το 2004 θρήνησε 7 αγγελούδια, ηλικίας 15 χρόνων, που θυσιάστηκαν στο Πέταλο του Μαλιακού, κατά την σχολική εκδρομή, οδεύοντας προς Αθήνα.
Το χτύπημα της μοίρας για τέσσερα χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας υπήρξε βαρύ. Επτά μαθητές από τη Φαρκαδόνα, το Γριζάνο, το Ζάρκο, το Διάσελο… νεκροί. Οι δε, τραυματισμοί, πολλοί στην πλειονότητα τους ιδιαίτερα σοβαροί. Ολόκληρος ο Δήμος βυθίστηκε στο πένθος, με τους χαροκαμένους γονείς, συγγενείς και απλούς κατοίκους να θρηνούν για την απώλεια των 15χρονων μαθητών, που έφυγαν από την ζωή αναπάντεχα, με τα «γιατί» να βασανίζουν ακόμη και σήεμρα, 19 περίπου χρόνια μετά το φονικό δυστύχημα.
Μετά το πολύνεκρο ατύχημα των Τεμπών, όσοι έζησαν το φονικό ατύχημα του Μαλιακού έφεραν στις μνήμες τους εκείνες τις δύσκολες στιγμές και τα χρόνια που ακολούθησαν.
Όλα αυτά περιεγράφηκαν στην τηλεοπτική εκπομπή «MEGA Stories» με την Δώρα Αντωνοπούλου. Εκεί φιλοξενήθηκαν ο πρώην καθηγητής του ΓΕΛ Φαρκαδόνας, Βάιος Μαλέκας, που υπήρξε συνοδός στο σχολικό λεωφορείο που μετέφερε τους μαθητές αλλά και ένας μαθητής, ο Σάκης Τέλλιος, ο οποίος επέβαινε στο λεωφορείο και σώθηκε από θαύμα, καθώς την τελευταία στιγμή σηκώθηκε από τις τελευταίες θέσεις που καθόταν για να μετακινηθεί. Όπως ο ίδιος ανέφερε στην εκπομπή, οι συμμαθητές του, που βρισκόταν στις πίσω θέσεις του οχήματος, μαζί και ο ξάδελφος του, σκοτώθηκαν.
Τα όσα είχαν διαδραματιστεί στο δυστύχημα αλλά και μετέπειτα τα επόμενα χρόνια στο σχολείο, περιέγραψε ο πρώην καθηγητής, συνταξιούχος πλέον εκπαιδευτικός, Βάιος Μαλέκας. Ο εκπαιδευτικός που κι εκείνος είχε τραυματιστεί κατά το δυστύχημα, μίλησε για τις προσπάθειες που κατέβαλαν τόσο οι ειδικοί ψυχολόγοι, όσο και οι εκπαιδευτικοί για να διαχειριστούν τη δύσκολη κατάσταση και την ψυχολογία των παιδιών που βίωσαν την τραγωδία. Ωστόσο, όπως κι εκείνος ανέφερε μπορεί τα παιδιά με την βοήθεια όλων, να προχώρησαν στην ζωή τους, να δημιούργησαν τις δικές τους πλέον οικογένειες, να έγιναν γονείς, οι μνήμες όμως ακόμη και σήμερα δυο σχεδόν δεκαετίες από εκείνη την αιματοβαμμένη μέρα της 27ης Σεπτεμβρίου του 2004 δεν έχουν ξεθωριάσει…