Γιορτή δημιουργίας και ψηφιακών δεξιοτήτων για μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Θε-ΤΑΛΩΣ συναντά τα e-trikala»

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, τους Δήμους Τρικκαίων, Μετεώρων, Πύλης, Φαρκαδόνας, το Εμπορικό Επιμελητήριο Τρικάλων και τον Εμπορικό Σύλλογο Τρικάλων, υλοποιούν τη δράση «Ο Θε-ΤΑΛΩΣ συναντά τα e- trikala»  μια γιορτή δημιουργίας και ψηφιακών δεξιοτήτων για μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου ανθρωπιστικές επιστήμες συναντούν την εκπαιδευτική ρομποτική, τις εφαρμογές STEAM, τα εικαστικά, τη μουσική, τον χορό καθώς και όλες τις τέχνες. Η εν λόγω δράση θέλει να δώσει ένα βήμα σε όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων να εκφραστούν, να διασκεδάσουν, να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για το πώς σκέφτονται την έξυπνη πόλη.

    Οι παρουσιάσεις, τα εργαστήρια και οι παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον εξωτερικό χώρο της Πλατείας Ρήγα Φεραίου- στην αρχή της οδού Ασκληπιού την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 και ώρα από 9:00 -14:00 για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 και ώρα από 9:00 – 14:00  για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν 15 περίπτερα για παρουσιάσεις των project των μαθητών/τριών από τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, χώρος με σκηνή για μουσικά, χορευτικά και θεατρικά σχήματα, ειδικό περίπτερο του European School Radio που θα μεταδίδει ζωντανά τις παρουσιάσεις των μαθητών/τριών, κατασκευές του Θε-ΤΑΛΩΣ, εργαστήρια, επίδειξη με εφαρμογές VR, Drones. Ρομποτικής, έξυπνων κατασκευών, Face Painting, μακιγιάζ, εργαστήρια κατασκευής για μπλουζάκια και κούπες από τα ΕΠΑΛ της Π.Ε. Τρικάλων και άλλες εκπλήξεις.