Γεύτηκαν την πατροπαράδοτη φασολάδα στα χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας

Τα καζάνια άναψαν τα χαράματα της Καθαράς Δευτέρας και νωρίς το πρωί ξεκίνησε η διανομή στους κατοίκους των χωριών που έσπευσαν να δοκιμάσουν το νηστίσιμο έδεσμα

Άκρως παραδοσιακά γιόρτασαν τα κούλουμα και την Καθαρά Δευτέρα οι κάτοικοι του Δήμου Φαρκαδόνας. Σχεδόν στο σύνολο των χωριών τα καζάνια πήραν φωτιά και οι περισσότεροι πρόεδροι των δημοτικών διαμερισμάτων, όπως και ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης, σε ρόλους μαγείρων, ετοίμασαν την παραδοσιακή φασολάδα. Τα προϊόντα για την παρασκευή του πατροπαράδοτου φαγητού αποτέλεσαν προσφορά του Δήμου Φαρκαδόνας, ενώ πέραν της φασολάδες στο ευρύ κοινό, κατοίκους και επισκέπτες προσφερόταν λαγάνες και διάφορα νηστίσιμα εδέσματα.

Το κέφι και τα πειράγματα στην κατά τόπους εκδηλώσεις σκιαγράφησαν την ατμόσφαιρα μέχρι και νωρίς το μεσημέρι. Τις ευχές προς το κοινό απηύθυναν οι πρόεδροι και ο δήμαρχος, για καλή σαρακωστή. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν αργά το μεσημέρι με αρκετούς κατοίκους να εγκαταλείπουν τα χωριά για να παραβρεθούν στην Φαρκαδόνα, συμμετέχοντας στην παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών.

Στον Κλοκοτό η διανομή ξεκίνησε στις 11 το πρωί και το μαγείρεμα και τη διανομή  της φασολάδας και των σαρακοστιανών επιμελήθηκαν όπως μας αναφέρει ο πρόεδρος οι κυρίες του χωριού: Καλούσιου Χριστίνα, Χρυσούλα Παπαναστασίου, Σιαφάκα Γιαννούλα, Ζαμζαρά Αγαπούλα, και Κυρίτση- Κοσμά Παρασκευή.

Στην Κρήνη η διανομή της φασολάδας ξεκίνησε στις 12 και την Παρασκευή και τη διανομή ανέλαβαν οι γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου.