Το δέντρο της ζωής πότισαν με το αίμα τους κάτοικοι του Γριζάνου

Το δέντρο της ζωής πότισαν με το αίμα τους κάτοικοι του Γριζάνου, συμμετέχοντας στην πρώτη εθελοντική αιμοδοσίας της χρονιάς, που διοργάνωσε η κοινότητα το πρωί της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία για το 2023, σύμφωνα με την «Krini Live» διεξήχθη στο κτίριο της κοινότητας από την κοινοτική Αρχή σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Στην εκδήλωση ζωής, όπως ήρθε να χαρακτηριστεί από την πρόεδρο της κοινότητας κα Ευανθία Κακαδιάρη, συμμετείχαν 15 εθελοντές που ενίσχυσαν την τράπεζα αίματος που έχει συσταθεί στο γενικό νοσοκομείο της Λάρισας.

Ο αριθμός αυτός θα ήταν πολύ μεγαλύτερος να συνυπολογιστεί ότι κάποιοι εθελοντές απουσίαζαν στην εργασία τους και δεν μπορούσαν να διευκολυνθούν μέσω μετακίνησης αλλά και 5 άτομα, εθελοντές, που τις προηγούμενες ημέρες μετέβησαν στην Λάρισα προσφέροντας αίμα για τις αυξημένες ανάγκες του δυστυχήματος των Τεμπών.

Το αίμα που συγκεντρώθηκε θα αναγράφεται στην κάρτα των αιμοδοτών και μόνο αυτοί θα μπορούν να το διαχειριστούν!

Τις ευχαριστίες της προς τους εθελοντές απηύθυνε η πρόεδρος του χωριού κα Ευανθία Κακαδιάρη. Η ίδια επικεντρώθηκε στην αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς αίματος που πραγματικά σώζει μια ανθρώπινη ζωή που θα βρεθεί σε κίνδυνο.

«Οι ανάγκες σε αίμα πάντα παραμένουν μεγάλες. Με την πράξη τους σήμερα αλλά και σε προηγούμενες διοργανώσεις οι εθελοντές μας, στέλνουν το μήνυμα της ζωής. Φροντίζουμε να ενισχύσουμε το δέντρο της ζωής, μέσω των εθελοντικών αιμοδοσιών που πάντα συναντούν την ανταπόκριση του κόσμου του χωριού μας, αλλά και όμορων διαμερισμάτων. Θα συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς να ενημερώνουμε τον κόσμο για την αξία της προσφοράς αίματος που πραγματικά μπορεί να φανεί σωτήριο σε κρίσιμες στιγμές», σημείωσε η κα Κακαδιάρη, ευχαριστώντας ταυτόχρονα την γιατρό Μαίρη Βασιλούδη και το νοσηλευτικό προσωπικό που παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

Η επόμενη αιμοδοσία θα διεξαχθεί εντός εξαμήνου ενώ όσοι δεν κατάφεραν να μετέχουν σήμερα, θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμούν το ΓΝ Λάρισας.