Στο επίκεντρο ο Καρκίνος του Μαστού και η πρόληψη από το Σύλλογο Γυναικών Οιχαλίας

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γυναικών Οιχαλίας βρέθηκε ο Καρκίνος του Μαστού. Μια ασθένεια που πλήττει εκατομμύρια γυναίκες στην Ελλάδα και τον κόσμο και ευθύνεται για μεγάλο αριθμό θανάτων. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, και τιμάται στις 25 Οκτωβρίου.

Στην εκδήλωση προσκλήθηκε και παρέστη η μαστολόγος – ιατρός Κωνσταντιάδου Ιωάννα MD PhD. 

Κατά την ομιλία της έκανε σαφές ότι ο προληπτικός έλεγχος και η έγκαιρη διάγνωση μπορούν να σώσουν ζωές και αναφέρθηκε στα μέτρα πρόληψης, στον τρόπο αντιμετώπισης αλλά και στον τρόπο ζωής που μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας. 

Ανέφερε ότι, η διάγνωση σε πρώιμο στάδιο βοηθά σημαντικά στην πρόγνωση και οι σύγχρονες θεραπείες έχουν βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την επιβίωση και την ποιότητα ζωής των γυναικών με καρκίνο του μαστού.

Όμως, δεν πρέπει να αγνοούμε την ανάγκη να συμπαραστεκόμαστε στις γυναίκες που ασθενούν, υπέστησαν την ταλαιπωρία των ιατρικών παρεμβάσεων, υπέφεραν ψυχικά και σωματικά, αντιμετώπισαν κοινωνικές δυσκολίες και εξαντλήθηκαν οικονομικά.

Στο τέλος ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση και η γιατρός απάντησε σε ερωτήσεις των γυναικών που παρευρέθηκαν.