Στις σελίδες βιβλίων και σε τηλεοπτικές σειρές χωριά της Φαρκαδόνας

Στις σελίδες βιβλίων αλλά και σε επειδόσια τηλεοπτικών σειρών εποχής συναντούμε χωριά της Φαρκαδόνας. Αναφορά στα χωριά της περιοχής, γεογονός που συγκινεί και προκαλεί χαρά και υπερηφάνεια στους κατοίκους, πολύ περισσότερο σ’ όλους εκείνους που βρίσκονται μακριά απο τη γενέτειρα.

Μετά το βιβλίο της Μελίνας Τσαμπάνη, “Άγριες Μέλισσες” με αναφορά στο Ζάρκο και την τηλεοπτική σειρά που ακολούθησε με λόγο στην Κρήνη και την Θαυματουργή εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, αλλά και το Πετρωτό, πλέον στις σελίδες ενός άλλους βιβλίου συναντούμε την Φαρκαδόνα.

Ο λόγος για το βιβλίο του Γιώργου Πολίτη, “Το Προξενιό της Ιουλίας”, στο οποίο βασίζεται η ομώνυμη τηλεοπιτική σειρά που θα προβάλλεται από το φθινόπωρο στον Αlpha.

Πολλά κεφάλαια του βιβλίου του Γιώργου Πολίτη, αναφέρονται στην Φαρκαδόνα, καθώς οι πρωταγωνιστές του, το ζεύγος “Νικόλαου και Στάσσας Προβιού” και η κόρη τους Ιουλία κατείχαν οικία και διέμεναν στην Φαρκαδόνα. Στο βιβλίο υπάρχει έντονη αναφορά σε περιοχές της πόλης της Λάρισας, του Τυρνάβου κ.α.

Φτάνει να δούμε αν αυτές οι αναφορές στα χωριά μας να επεκταθούν για μια ακόμη φορά και στην τηλεοπτική  σειρά εποχής που ξεκινά στα τέλη του Σεπτεμβρη στον Alpha!!