Σειρά πολύμορφων δράσεων έρχεται να αναλάβει ο Σύλλογος Γυναικών Οιχαλίας. Δράσεις που έχουν ως στόχο, την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού σε θέματα Υγείας, και θα φανούν χρήσιμες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και ικανές για να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή που θα βρεθεί σε κίνδυνο.

Με πρωτοβουλία της διοίκησης του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας διοργανώθηκε στην Οιχαλία εκπαιδευτικό σεμινάριο «Παροχής Πρώτων Βοηθειών και χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή AED.».

Το σεμινάριο διοργανώθηκε σε συνεργασία και με την πολύτιμη συμβολή του εκπαιδευτικού τμήματος του ΕΚΑΒ – παράρτημα Τρικάλων, το οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του Συλλόγου.

Την εκπαίδευση των συμμετεχόντων ανέλαβαν τα μέλη του ΕΚΑΒ, Ιφιγένεια Μπάτζιου, Γουγά Ζωή και Αθανασούλας Γιώργος, οι οποίοι κατάφεραν με την μεταδοτικότητα και το αμέριστο ενδιαφέρον που έδειξαν στον καθένα από τους συμμετέχοντες, να μεταφέρουν αυτές τις τόσο πολύτιμες γνώσεις για την αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων.

Η διοίκηση του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά για το έργο τους και τους εύχεται καλή δύναμη να συνεχίσουν αυτό το ταξίδι γνώσης.

Στους συμμετέχοντες αποδόθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Ταυτόχρονα ο Σύλλογος ευχαριστεί τη διεύθυνση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Οιχαλίας για τη φιλοξενία, καθώς η δράση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου.