Ο εθελοντισμός συνεχίζει να συναντά την υποστήριξη και την αλληλεγγύη ακόμη κι αν κάποιοι αδιαφορούν μπροστά στις ανάγκες

Σε καθημερινή βάση τα καζάνια της Συλλογικής Κουζίνας στη Φαρκαδόνα ρίχνονται στη φωτιά για να παρασκευάσουν το φαγητό για τις ανάγκες των πλημμυροπαθών του Δήμου Φαρκαδόνας. Μια προσπάθεια συλλογική που βασίζεται αποκλειστικά στον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη και οφείλεται αποκλειστικά στην διάθεση κατοίκων της Φαρκαδόνας και ευρύτερα που είτε προσφέρουν από το υστέρημά τους, είτε εργάζονται αφιλοκερδώς προβάλλοντας το κοινωνικό πρόσωπο.

Το φαγητό προετοιμάζεται στον αύλειο χώρο της οικίας της Σπυριδούλας Οικονομούλα. Εκεί κάθε πρωί συναντιούνται εθελοντές για να μαγειρέψουν και στην συνέχεια να προσφέρουν φαγητό στους ανθρώπους που μέσα σε λίγες ώρες έχασαν περιουσίες και υπάρχοντα. Κι όλα αυτά τη στιγμή που ακόμη και σήμερα οι κρατικοί φορείς, αδιαφορούν μπροστά στα προβλήματα και στις ανάγκες και παραμένουν στις υποσχέσεις.

Από την υπόσχεση μέχρι την πράξη απέχουμε πολύ. Ο αγώνας όλων αυτών των ανθρώπων συνεχίζεται και θα συνεχιστεί για πολύ ακόμη. Οι αντοχές και η υπομονή εξαντλείται…Φυσικά όχι για τα μεγάλα προβλήματα, αλλά και για εκείνα τα ζητήματα που πηγάζουν της καθημερινότητας. Τα μέλη της Συλλογικής Κουζίνας δεσμεύονται να συνεχίσουν το έργο τους, χωρίς να τους γονατίζει η αδιαφορία των κρατικών και τοπικών Αρχών. Θα συνεχίσουν να μάχονται μαζί με τους πλημμυροπαθείς καλώντας όποιον μπορεί να συνεισφέρει με κάθε τρόπο και μέσο στην προσπάθεια.

Δεν παραλείπουν να μεταφέρουν για πολλοστή φορά το αίτημα για την διάθεση ενός κλειστού χώρου για την φιλοξενία της Συλλογικής Κουζίνας. Να μπορούν να μαγειρεύουν και να προσφέρουν χωρίς να παραμένουν εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες.

Θα εισακουστούν; 

Ο χρόνος θα δείξει.