Μονοήμερη εκδρομή στο Παρανέστι της Δράμας στην 23η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρήνης

Στο Παρανέστι της Δράμας θα ταξιδέψει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρήνης, διοργανώνοντας μονοήμερη εκδρομή, συμμετέχοντας στην εκδήλωση της 23ης Γιορτής Παραδοσιακών Σπόρων και στην 8η Ολυμπιακή Γιορτή Σπόρων που διοργανώνει «Το Πελίτι».

Η εκδρομή θα γίνει με λεωφορείο την 22η Απριλίου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας κρατήσεων και πληροφοριών: 6988288331.

Η 23η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι, θα διεξαχθεί το Σάββατο 22 Απριλίου 2023, από τις 10 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα, στη γη του Πελίτι στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας στην Π.Ε. Δράμας. Η διανομή των παραδοσιακών σπόρων θα πραγματοποιηθεί από τις 11:00 π.μ -14:00 μ.μ.

Η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι είναι η ετήσια κεντρική εκδήλωση του Πελίτι για τις παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων και για τα 28 χρόνια Πελίτι (1995-2023). Η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι αγκαλιάζει και αγκαλιάζεται από ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο χωρίς διακρίσεις στο χρώμα, το φύλλο, το σεξουαλικό προσανατολισμό, τη γλώσσα, κ.λ.π. Βλέπουμε τα κοινά που μας ενώνουν ως ανθρώπους.

Για το 2023 η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι έχει ως θέμα: «κάνε μου μια αγκαλιά» και οργανώνεται από το Πελίτι, με γενικό συντονιστή τον Παναγιώτης Σαϊνατούδης ιδρυτή του Πελίτι.