Ο Κλοκοτός τίμησε την Αγία Παρασκευή με θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις 

Θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώθηκαν στον Κλοκοτό το απόγευμα και το βράδυ της Δευτέρας για την Μεγαλομάρτυρα Παρασκευή

Αποτελεί ένα ιερό χώρο, αποκούμπι στις δύσκολες στιγμές των κατοίκων – πιστών του Κλοκοτού, αλλά ταυτόχρονα και σημείο Δοξασίας στην Αγία και στο Θεό στις ευχάριστες στιγμές. Ένα εξωκλήσι που βρίσκεται κτισμένο λίγα μόλις μέτρα από την οικιστική ζώνη του Κλοκοτού και έχει σηματοδοτήσει με αναρίθμητα θαύματα τις ζωές των κατοίκων που την επικαλούνται.

Ο λόγος για το εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στο Κλοκοτού του Δήμου Φαρκαδόνας, το οποίο φόρεσε το απόγευμα της Δευτέρας τα γιορτινά του για να υποδεχτεί το πλήθος πιστών που έσπευσε να τιμήσει την Μεγαλομάρτυρα.

Σύμφωνα με την «Krini Live» οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας με την τέλεση του εσπερινού προς την Αγία. Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν στο εξωκλήσι για να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα της Παναγίας και να την ευχαριστήσουν για όσα τους προσέφερε.

Λίγο μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων ακολούθησε το παραδοσιακό πανηγύρι στην πλατεία του χωριού, όπου οι κάτοικοι είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής με την ορχήστρα Καραγιάννη – Μπαρούτα. Το γλέντι που στήθηκε εκεί υπήρξε μεγάλο με την συμμετοχή κατοίκων του χωριού αλλά και όμορων κοινοτήτων.

Κατά την διάρκεια του παραδοσιακού πανηγυριού εμφανίστηκαν τα χορευτικά του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλοκοτού υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου Γιάννας Αλεξίου, δίνοντας ένα παραδοσιακό τόνο στην όλη εκδήλωση.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Αγία Παρασκευή ολοκληρώθηκαν αργά το πρωί της Τρίτης, με την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, την οποία και παρακολούθησαν οι πιστοί.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να εκφράσουμε τις βαθύτατες ευχαριστίες μας, προς τον πρόεδρο της Κοινότητας Κλοκοτού κ. Θανάση Κοσμά και προς τον γιο του Αποστόλη, για την παραχώρηση του πλούσιου φωτογραφικού που μας προσέφεραν. Εξαιτίας της κάλυψης πολλαπλών εκδηλώσεων το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας ο φακός της «Krini Live» δεν κατάφερε να παραστεί σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.