Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Αγίων Θεοδώρων στην Κρήνη (Φωτο & Βίντεο)

Με λαμπρότητα και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια η Κρήνη τίμησε τους πολιούχους του χωριού Αγίους Θεοδώρους. Κλήρος και λαός του χωριού και της ευρύτερης περιοχής υποδέχτηκε το απόγευμα της Παρασκευής, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης Γαρδικίου και Πύλης κ.κ Χρυσόστομο.

Η υποδοχή του σεπτού μας ποιμενάρχη έγινε στα προπύλαια του Ναού, παρουσία πλήθος πιστών που έσπευσαν να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και να ασπαστούν την εικόνα των Αγίων. Ακολούθησε πανηγυρικός εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, για τον ενάρετο βίο των Αγίων και τη Θαυματουργό ιδιότητα στους πιστούς και δη στους πάσχοντες.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και και μετά το πέρας της, αναβιώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρήνης το έθιμο Λαζαρόπιτες. ‘Ενα έθιμο που περιλάμβανε προετοιμασία και μοίρασμα λαζαρόπιτας σε όλους τους πιστούς και παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, που θύμισαν την παλιά καλή εποχή.

Από πλευράς του, ο εφημέριος του Ναού π. Δημήτριος Καψιώχας, ευχήθηκε στους πιστούς χρόνια πολλά, καλή συνέχεια στη Σαρακοστή, καλώντας τον κόσμο να συνεχίσει την προσευχή βαδίζοντας προς την Ανάσταση και το Πάσχα.