Γιόρτασε επί διημέρου η Ιερά Μονή στην Παναγίτσα Τρικάλων και υποδέχτηκε πλήθος πιστών από όλη την περιοχή

Γιόρτασε επί διημέρου η Ιερά Μονή στην Παναγίτσα Τρικάλων και υποδέχτηκε πλήθος πιστών από όλη την περιοχή που έσπευσε να προσευχηθεί στην Παναγία

Με κάθε επισημότητα και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην φερώνυμη Ιερά Μονή της Παναγίτσας. Η Ηγουμένη του μοναστηριού, γερόντισσα Αλεξία υποδέχτηκε την παραμονή και ανήμερα της εορτής πλήθος πιστών που συνέρευσαν για να τιμήσουν την γιορτή της Παναγίας που τιμάται η Ζωοποιός Χάρη της αμέσως μετά το Πάσχα και πριν την Κυριακή του Θωμά.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης, παραμονή της εορτής με την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού, στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ.κ. Χρυσόστομος. Αμέσως μετά την τέλεση του Εσπερινού ακολούθησε Θείο Κήρυγμα, με τον π. Αλέξιο να αναφέρεται στην Παναγία, την Μητέρα του Χριστού κι όλων των Χριστιανών, που αποτελεί το αποκούμπι και την ελπίδα όλων μας.

Η αυλαία των θρησκευτικών εκδηλώσεων έπεσε αργά το πρωί της Παρασκευής, ανήμερα της εορτής με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.