Χαρμόσυνα ήχησαν οι καμπάνες της Αγίας Αικατερίνης στην Κρήνη για την εορτή της

Χαρμόσυνα ήχησαν νωρίς του απογεύματος της Παρασκευής οι καμπάνες του ναού της Αγίας Αικατερίνης Κρήνης, σηματοδοτώντας την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων. Στο ναό της Αγίας Αικατερίνης που έχει συνδεθεί με πολυάριθμα θαύματα συνέρρευσε πλήθους κόσμου για να εορτάσει και να τιμήσει την Αγία και να εναποθέσει τις ελπίδες της, καταθέτοντας ταυτόχρονα τα αιτήματα.

Το απόγευμα της Παρασκευής, παραμονή της εορτής, στην Κρήνη αφίχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης, κ. Χρυσόστομος, ιερουργώντας στον πανηγυρικό εσπερινό. Το κλίμα υπήρξε ιδιαίτερα κατανυκτικό με τους πιστούς να προσέρχονται με ευλάβεια για να προσκυνήσουν την θαυματουργεί εικόνα της Αγίας Αικατερίνης που αποτελεί σκέπη και προστασία για το χωριό της Κρήνης, αλλά και ευρύτερα, καθώς στο ναό στην εορτή κι όχι μόνο συρρέουν αρκετοί πιστοί για να ζητήσουν βοήθεια και προστασία.

Στο ενάρετο βίο και στην Αγάπη της Αγίας για το Χρηστό στάθηκε ο πατήρ Ευάγγελος Γιώτας. Αναφέρθηκε στα φρικτά βασανιστήρια που υπέστη η Αγία για την πίστη της στο Χριστό, παροτρύνοντας όλους τους πιστούς να την επικαλούνται στις προσευχές τους για βοήθεια και υποστήριξη.

Με την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων προσφέρθηκε η παραδοσιακή φιλοξενία στους πιστούς.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις συνεχίζονται και ολοκληρώνονται το πρωί του Σαββάτου ανήμερα της εορτής, με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και την ευλογία του Υψώματος της Αγίας.

Ευχαριστούμε θερμά τους αγαπητούς φίλους Δημήτρη Καράγιαννη και Νίκο Σαλέπη για τη κοινοποίηση του φωτογραφικού υλικού και το βίντεο.