Χέρι βοήθειας και υποστήριξης άπλωσε το Πελίτι στους πλημμυροπαθείς του Δήμου Φαρκαδόνας

Τα εκατοντάδες χιλιόμετρα δεν αποτέλεσαν την αφορμή να σταματήσει το καραβάνι αλληλεγγύης προς την πολύπαθη περιοχή της Φαρκαδόνας που επλήγη από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Το καραβάνι αλληλεγγύης ξεκίνησε από την Γη του Πελίτι στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας κι έφτασε ως την περιοχή μας, γεμάτο υποστήριξη και βοήθεια με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα.

Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης, ιδρυτής του Πελίτι, ήρθε να διοργανώσει την Κυριακή 22 Οκτωβρίου εκδήλωση στο Παρανέστι της Δράμας, με θέμα την διατροφική επάρκεια. Στους συμμετέχοντες απευθύνθηκε πρόσκληση για προσφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης τα οποία μετά την συγκέντρωση θα μεταφερόταν στην περιοχή της Φαρκαδόνας και στις πλημμυρόπληκτες οικογένειες. Η ανταπόκριση ήταν συγκινητική καθώς οι συμμετέχοντες φρόντισαν να δείξουν την αγάπη και την συμπαράσταση προς τους πληγέντες κατοίκους.

Τα τρόφιμα και τα είδη που συγκεντρώθηκαν μεταφέρθηκαν τις προηγούμενες μέρες στις αποθήκες του Γριζάνου από τον ίδιο τον Παναγιώτη Σαϊνατούδη και δόθηκαν στους κατοίκους της Φαρκαδόνας και των υπολοίπων πληγέντων κοινοτήτων.