Πάμε από την αρχή – Πάμε αλλιώς. Να μπει ένα τέλος στη φτώχεια – Να αρκεί μια δουλειά για να ζήσεις με αξιοπρέπεια

(Δήλωση υποψ. Ευρωβουλευτή του ΚΟΣΜΟΣ, Φώτη Καψάλη, για την σημερινή απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και για το θάνατο αστυνομικού στον Πειραιά)

Η ακρίβεια στην Ελλάδα εξακολουθεί να περιορίζει όλο και περισσότερο τους Έλληνες, κατατάσσοντάς τους σε επίπεδο αγοραστικής δύναμης ουραγούς της Ευρώπης, πάνω μόνο από τη Βουλγαρία. Η Ελλάδα ενώ παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη ξεπερνώντας σχεδόν όλες τις χώρες της ΕΕ δεν διαθέτει τους κατάλληλους μηχανισμούς για να μοιράζεται δίκαια η ανάπτυξη.  

Η περίπτωση του αστυνομικού που έχασε χθες τη ζωή του κάνοντας δεύτερη δουλειά για να ανταπεξέλθει, είναι ενδεικτική μόνο των όσων συμβαίνουν στην χώρα μας. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι, ιδίως νέα ζευγάρια με παιδιά, αναγκάζονται να κάνουν δεύτερη δουλειά για να καλύψουν τις ανάγκες της οικογένειάς τους. 

Οι μισθοί που δίνονται στην Ελλάδα είναι πολύ κατώτεροι των καθημερινών αναγκών ενώ οι τιμές των βασικών αγαθών είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη. 

Συντάσσομαι πλήρως με τα αιτήματα της ΓΣΕΕ που κήρυξε τη σημερινή απεργία και τονίζω ότι εάν τα αποτελέσματα της ανάπτυξης μιας χώρας δεν κατανέμονται σε όλη την κοινωνία, τότε αυτή η ανάπτυξη είναι εικονική καθώς συνεπάγεται ότι αφορά ελάχιστους στην πραγματικότητα ανθρώπους που εκμεταλλεύονται τις συγκυρίες και την απουσία θεσμών και μηχανισμών ελέγχου.

Η Ευρώπη που θέλουμε, η Ευρώπη που διεκδικούμε είναι η Ευρώπη της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου όλων των κατοίκων της και όχι μόνο της οικονομικά ισχυρής μειοψηφίας. 

Στις 9 Ιούνη, ξεκινάμε να φτιάξουμε την Ευρώπη που θέλουμε και μας αξίζει.

info@fotiskapsalis.eu

fotiskapsalis.eu