Κώστας Σκρέκας κατά την παραλαβή του ΥΠ.ΑΝ.: «Θα δουλέψουμε σκληρά για να  τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού και να πάμε την Ελλάδα ψηλά»

Ορκίστηκε νέος Υπουργός Ανάπτυξης ο Κώστας Σκρέκας μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Κυβέρνησης, ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παρών ήταν και η σύζυγος του, Ειρήνη Καραγκούνη και οι δύο κόρες τους, Αλεξάνδρα και Σοφία.

Στη συνέχεια, ο Τρικαλινός Υπουργός παρέλαβε το νέο Υπουργείο από την υπηρεσιακή Υπουργό,  Ελένη Λουρή-Δενδρινού παρόντων φίλων και συνεργατών από τα Τρίκαλα που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα για τον συγχαρούν που μετά την επιτυχημένη θητεία στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τιμήθηκε από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος του ανέθεσε το νευραλγικό για την οικονομία Υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο κ. Σκρέκας, κατά την τελετή παραλαβής δεσμεύθηκε «για σκληρή δουλειά μαζί με το στελεχιακό δυναμικό», προκειμένου όπως τόνισε «να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού για  να πάμε την Ελλάδα πολύ ψηλά».

Ο νέος Υπουργός Ανάπτυξης περιέγραψε εν συντομία τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης στο Υπουργείο, αναφέροντας πως «η καταπολέμηση της ακρίβειας και του πληθωρισμού είναι άμεση προτεραιότητα», ενώ εξήγγειλε τη συνέχιση του «καλαθιού του νοικοκυριού», παραπέμποντας στις αυριανές προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως «βασική προτεραιότητα είναι η διευκόλυνση του επιχειρείν στη χώρα μας για εγχώριους και ξένους επενδυτές, η απλοποίηση της γραφειοκρατίας που ταλανίζει ακόμη το κράτος και η προώθηση της καινοτομίας, της τεχνολογίας και της έρευνας». Τέλος, ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι θα δοθεί βαρύτητα στο εμπόριο και στη βιομηχανία τονίζοντας πως «η ελληνική βιομηχανία έχει ιστορία και πρέπει να τη βοηθήσουμε να μεγαλουργήσει».