Στα 363 ανέρχονται τα εκλογικά τμήματα στο νομό Τρικάλων

Στην τελική ευθεία των προετοιμασιών για την διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Οι αρμόδιες Υπηρεσίες της ΠΕΤ που έχουν αναλάβει το έργο, εντείνουν τις ενέργειες μέσω εγκυκλίων που λαμβάνουν από το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας να έχουν ολοκληρώσει το κύκλο εργασιών για την άρτια διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας την ερχόμενη Κυριακή.

Ήδη μέχρι και την Παρασκευή είχε μεταφερθεί σχεδόν το σύνολο των ψηφοδελτίων των συνδυασμών που κατέρχονται στους Δήμους Τρικκαίων, Μετεώρων, Πύλης και Φαρκαδόνας, καθώς επίσης εκείνων για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ψηφοδέλτια, βιβλία και γραφική ύλη, αναμένεται να ξεκινήσουν να τοποθετούνται στους εκλογικούς σάκους, οι οποίοι θα διανεμηθούν στους Δήμους. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι και την Τετάρτη, καθώς από την Πέμπτη, οι εκλογικοί σάκοι αναμένεται να διανεμηθούν στους Δήμους.

Στο νομό Τρικάλων θα λειτουργήσουν 363 εκλογικά τμήματα έναντι 341 που λειτούργησαν στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Ο λόγος της αύξησης των εκλογικών τμημάτων είναι ότι στην παρούσα φάση υπάρχουν διπλές κάλπες δημοτικών και αυτοδιοικητικών εκλογών με αποτελέσματα μεγάλα εκλογικά τμήματα να χωριστούν, ως προς τον όγκο των ψηφοφόρων.

Στην παρούσα φάση το αρμόδιο Τμήμα Προγραμματισμού της ΠΕΤ προχωρά σε δοκιμαστικές ενέργειες μετάδοσης των αποτελεσμάτων προς το υπουργείο. Όπως στις εθνικές εκλογές έτσι και στις αυτοδιοικητικές, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα αποστέλλουν τα αποτελέσματα μέσω ταμπλετ, για την καταχώρηση τόσο στο υπουργείο Εσωτερικών, όσο και στην σελίδα της Περιφέρειας. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 9 Οκτωβρίου, θα γνωρίζουμε τόσο τους εκλεγμένους δημάρχους, περιφερειάρχη, όσο και τους σταυρούς ανά δημοτικό και περιφερειακό υποψήφιο.

Σχετικά με την μετάδοση των αποτελεσμάτων και για να υπάρχει ροή αποτελεσμάτων τόσο σε Δήμους, όσο και Περιφέρειες, το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε το άνοιγμα της κάλπης να γίνεται εναλλάξ ανά εκλογικό τμήμα.Έτσι στα μονά εκλογικά τμήματα θα γίνεται πρώτα το άνοιγμα της κάλπης των δημοτικών εκλογών και μετέπειτα των αυτοδιοικητικών. Το αντίστροφο αποφασίστηκε για τα ζυγά εκλογικά τμήματα