Αναφορά και ανάλυση αγροτικών θεμάτων στην εκδήλωση της ΔΕΕΠ Τρικάλων της ΝΔ

Αυξημένο υπήρξε το ενδιαφέρον των αγροτών του Δήμου Πύλης αλλά και των Τρικάλων που συμμετείχαν στην εκδήλωση της ΔΕΕΠ Τρικάλων ΝΔ με θέμα: «Τα πεπραγμένα της Ελληνικής Κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα 2019-2023- ΕΛΓΑ και προοπτικές του μέλλοντος».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Γραμματεία Αγροτικών Φορέων της ΝΔ στην Λυγαριά το απόγευμα της Κυριακής.

Την έναρξη έκανε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ, Γιάννης Κουτσονάσιος, ο οποίος δήλωσε ότι το έργο της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και στον αγροτικό τομέα είναι θετικά μετρήσιμο την τετραετία 2019-2023.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, οι βουλευτές της ΝΔ Θανάσης Λιούτας και Κατερίνα Παπακώστα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ο πρώην βουλευτής και νομάρχης, Ηλίας Βλαχογιάννης, ο πολιτευτής Μικέλης Χατζηγάκης, αυτοδιοικητικοί του Α’ και Β’ Βαθμού, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος, το μέλος της γραμματείας αγροτικών φορέων Γιώργος Κυριάκης κ.α. 

Επίσημοι ομιλητές ήταν:

– Κώστας Μπαγινέτας, Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών σχέσεων ΥΠΑΑΤ.

– Παναγιώτης Χατζηνικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΓΟ Δήμητρα. 

– Νίκος Δούκας, Σύμβουλος ΥΠΑΑΤ, πρ. Αντιπρόεδρος ΕΛΓΑ.

Συντονιστής ο γραμματέας αγροτικών φορέων της ΝΔ Ανδρέας Καρασαρίνης. 

Μερικά από τα πεπραγμένα της Ελληνικής Κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα -ΕΛΓΑ και οι προοπτικές του μέλλοντος είναι: 

Φορολογικά – ασφαλιστικά, ελληνοποιήσεις, συνεταιριστικό κίνημα – ομάδες παραγωγών, διεπαγγελματικές οργανώσεις, άδειες σταβλικών εγκαταστάσεων, ΕΛΓΑ, πρόγραμμα νέων αγροτών , ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί, ΚΑΠ κ.α.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ κ. Κουτσονάσιος αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες δήλωσε σίγουρος για την νίκη της ΝΔ στις εκλογές της άνοιξης με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.