Στην Εθνική Ομάδα Νέων Πληροφορικής ο Ιάσονας Μπέης από το 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Τρικάλων

Τις ευχές τους προς τον μαθητή της Γ΄ τάξης του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων ο οποίος εισήχθη στην Εθνική Ομάδα Νέων Πληροφορικής για το έτος 2023, μεταφέρει η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων/Διδασκουσών του σχολείου.

Μετά από μία επίπονη διαδικασία τριών διαγωνιστικών φάσεων, ο μαθητής του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων κλήθηκε στο camp του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, για μαθήματα και, έπειτα από δύο νέους διαγωνισμούς, επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνείς αγώνες Πληροφορικής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 35ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής, ο Ιάσονας προκρίθηκε για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Διεθνή Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων (Junior Balkan Olympiad Informatics –JBOI) και στη Διεθνή Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων (European Olympiad Informatics – EJOI).

Να σημειωθεί ότι ο Ιάσονας είναι εντελώς αυτοδίδακτος και διακρίθηκε χωρίς τη βοήθεια προγυμναστή στον τομέα των αλγορίθμων και των γλωσσών του προγραμματισμού.

«Ιάσονα, σου ευχόμαστε υγεία, πρόοδο και κάθε επιτυχία στο δύσκολο δρόμο σου! Πάντα να στοχεύεις ψηλά και να μην εγκαταλείπεις ποτέ τα όνειρά σου!», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του σχολείου.