Με πενιές μπουζουκιού και Τσιτσάνη γιόρτασαν τη λήξη της σχολικής χρονιάς τα Δημοτικά Σχολεία, 1ο Οιχαλίας και 1ο Φαρκαδόνας

Το προαύλιο του 1ου Δημοτικού σχολείου Οιχαλίας πλημμύρισε με πενιές μπουζουκιού, χορούς τραγούδια και θεατρικά δρώμενα. Με μια εκδήλωση αφιερωμένη στον τρικαλινό συνθέτη, στιχουργό, δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και τραγουδιστή, Βασίλη Τσιτσάνη, αποχαιρέτησαν τη σχολική χρονιά μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί των Δημοτικών σχολείων 1ου Οιχαλίας και 1ου Φαρκαδόνας. Προετοίμασαν και παρουσίασαν στους γονείς και σε όλους τους παρευρισκόμενους ένα όμορφο και «ζωηρό» θέαμα, κλείνοντας έναν επιτυχημένο κύκλο συνεργασίας και συνύπαρξης!

Ευχαριστίες για την καλή συνεργασία απηύθυνε η διευθύντρια του σχολείου της Οιχαλίας στον διευθυντή, στους/στις εκπαιδευτικούς, στα παιδιά και στους γονείς, του δημοτικού σχολείου της Φαρκαδόνας. Συνεχάρη επίσης τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου της Οιχαλίας για την εργατικότητα, το ήθος και την άψογη συνεργασία τους με τους/τις συναδέρφους τους, του σχολείου της Φαρκαδόνας, το Σύλλογο γονέων και όλους τους γονείς για τη φιλική και πρόθυμη υποδοχή παιδιών και γονέων της Φαρκαδόνας. Ευχαριστίες για τη συνεργασία και τη φιλοξενία προς όλους ανταπέδωσε ο διευθυντής κ. Λαζάρου.

Η γιορτή ξεκίνησε με τα όλα παιδιά να μπαίνουν στη σκηνή περπατώντας ρυθμικά στο άκουσμα του τραγουδιού «Καΐκι μου Αι Νικόλα».

Η Α΄ τάξη ακολούθησε με το τραγούδι «Η γυναίκα μου η μουρμούρα», με τα παιδιά να παίζουν ένα σκετσάκι και να χορεύουν ξεσηκώνοντας όλους!.

Συνέχισε η Β΄ τάξη με το χαρακτηριστικό τραγούδι του Τσιτσάνη «Τα καβουράκια» και τους μικρούς ηθοποιούς να αναπαριστούν με χάρη την ιστορία του Κάβουρα, που η Καβουρίνα τον άφησε για το Σπάρο!!!

Η χορωδία με τα παιδιά της Γ΄ και Δ΄ τάξης τραγούδησε «Βόλτα στην Ελλάδα» και «Βάρκα γιαλό»

Στο ρυθμό της «Ζαΐρα» λικνίστηκαν οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης με τους συμμαθητές τους να τις συνοδεύουν στο χορό.

Το τραγούδι «Ακρογιαλιές δειλινά» πλαισίωσε την όμορφη χορογραφία των παιδιών της Δ΄ τάξης.

Το «Μπαξέ Τσιφλίκι» χόρεψαν τα παιδιά της Ε΄  τάξης.

Τα τραγούδια «Όμορφη Θεσσαλονίκη» και «Ξημερώνει και βραδιάζει» ακούστηκαν από τα παιδιά ΤΩΝ Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων.

«Είμαστε αλάνια» είπαν τα αγόρια της ΣΤ΄, απαντώντας τους τα κορίτσια με το τραγούδι «Είμαι εγώ γυναίκα φίνα ντερμπεντέρισσα»!

Δε θα μπορούσε να λείπει ο αποχαιρετισμός των παιδιών της ΣΤ΄  τάξης και των δύο σχολείων, με στιγμές συγκινησιακά φορτισμένες και ένα χορό ρυθμικής γυμναστικής από τις μαθήτριες της ΣΤ΄ του σχολείου της Φαρκαδόνας!

Η γιορτή τελείωσε με τους μικρούς πρωταγωνιστές και τους δασκάλους τους να δέχονται στη σκηνή το θερμό χειροκρότημα των θεατών!

Στο τέλος οι παρευρισκόμενοι είχαν τη χαρά να απολαύσουν τα πλούσια εδέσματα του μπουφέ, που ετοίμασαν οι Σύλλογοι Γονέων με τη βοήθεια της προσφοράς όλων των γονιών!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Οι μαθητές/μαθήτριες, οι εκπαιδευτικοί και η διευθύντρια του σχολείου ευχαριστούν θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη συνεργασία και την προσφορά του σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Ιδιαίτερη και σημαντική υπήρξε η συμβολή του Συλλόγου  στην προσπάθεια του του σχολείου για  αναβάθμιση του προαύλιου χώρου, καθώς ανέλαβε να δημιουργήσει παρτέρια με λουλούδια, παγκάκι, γήπεδο τένις και να καλλωπίσει τη βρύση της αυλής.

Ευχαριστούν επίσης θερμά και συγχαίρουν, για την εξιεπαίνη πρωτοβουλία τους να καθαρίσουν την αυλή του σχολείου, μια ομάδα εθελοντών, τους Θοδωρή Μαντζούκα, Βαγγέλη Μπουλούμπαση, Μάκη Χριστοδούλου και Γιάννη Κωστάκη!