Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Φαρκαδόνας δράση φιλαναγνωσίας με ανάγνωση παραμυθιού στα Γερμανικά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 στο Δημαρχείο της Φαρκαδόνας δράση φιλαναγνωσίας με ανάγνωση παραμυθιού στα Γερμανικά, προκειμένου οι μαθητές να γνωρίσουν την γερμανική γλώσσα και τον πολιτισμό που συνδέεται με αυτή.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τις καθηγήτριες Γερμανικών κα. Βίκυ Ψάλλα (1ο και 2ο Δημοτικό Οιχαλίας) και κα. Kerstin Noack (1ο και 2ο Φαρκαδόνας, Δημοτικό Σχολείο Γριζάνου, Δημοτικό Σχολείο Ζάρκου) , με την βοήθεια της συναδέλφου των Γερμανικών κα. Μήτσιου Ιλιάδα και υπό την αιγίδα του Αυστριακού Ινστιτούτου Ελλάδας (ÖSD)!

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την διήγηση του παραμυθιού στα Γερμανικά  με ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά. Στη συνέχεια πέρασαν στην δραματοποίηση του παραμυθιού με βάση τους ήρωες. Μπήκαν στους ρόλους των ηρώων και κατασκεύασαν τις ανάλογες μάσκες! Αναβίωσαν το παραμύθι, που ως θέμα είχε την πλημμύρα,(που το είχαν ζήσει οι μαθητές και οι οικογένειές τους). Μέσα από την δραματοποίηση πέρασαν τα μηνύματα της αλληλεγγύης και της παροχή βοήθειας όχι μόνο σε πλημμύρες, επιδημίες αλλά και σε σεισμούς, πυρκαγιές .

Με σύμμαχο τον καλό  καιρό μια δράση ακόμα ήταν τα παιχνίδια στον εξωτερικό και προαύλιο χώρο του Δημαρχείου. Με πρωτοστάτες τους συλλόγους των Γονέων των μαθητών  προσφέρθηκαν εδέσματα και τους ευχαριστούμε για αυτό.

Στόχος των παιχνιδιών είναι  η εκμάθηση των χρωμάτων με βιωματικό τρόπο, η συνεργασία των μαθητών, η ανάπτυξη της εμπιστοσύνης ανάμεσά τους (μαθητές-εκπαιδευτικούς-γονείς), η ικανότητα προσανατολισμού και συντονισμού, η ικανότητα ανάπτυξης της λεπτής κινητικής δεξιότητας, με αποτέλεσμα την ψυχαγωγία.

Ευχαριστούμε θερμά το ÖSD για την παροχή υλικού, και ιδιαίτερα την κα. Γιοχάννα Κωνσταντέλλου, συνεργάτιδα του ÖSD Ελλάδος, που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας με μεγάλη προθυμία, καθώς και την συνεργάτιδα του ÖSD Τρικάλων κα. Παρασκευή Βούρλα.

Ευχαριστούμε γονείς και παιδιά , που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Τον εκδοτικό οίκο Klett για την προσφορά του εκπαιδευτικού υλικού για την υλοποίηση της δράσης, τον Δήμο Φαρκαδόνας για την παραχώρηση του χώρου και ιδιαίτερα τον κ. Βαγγέλη Κοσμά, τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων, κα. Σταυρούλα Παθέκα 1ο Δ.Σ. Οιχαλίας, κα. Ελένη Τζαβέλα 2ο Δ.Σ. Οιχαλίας και κ. Χρήστο Λαζάρου 1ο Δ.Σ. Φαρκαδόνας, κ. Δημήτρη Χατζούλη 2ο Δ.Σ. Φαρκαδόνας, κα. Αγγελική Κοταρέλα Δ.Σ. Γριζάνου, κ. Στέργιο Μπαλαμώτη Δ.Σ. Ζάρκου και όσους συνέβαλαν με τον τρόπο τους.