Μαίρη Τρίκα: Αποχαιρετά σε λίγους μήνες το Γυμνάσιο Φαρκαδόνας μια άξια και υπεύθυνη εκπαιδευτικός

Το πλήρωμα του εκπαιδευτικού χρόνου πλησιάζει για την εκπαιδευτικό και διευθύντρια του γυμνασίου Φαρκαδόνας, Μαίρη Τρίκα. Η διευθύντρια του Γυμνασίου της Φαρκαδόνας, ετοιμάζεται να παραδώσει τα ηνία της διεύθυνσης του σχολείου, σε έναν αξιόλογο εκπαιδευτικό, τον Νικόλαο Αιμιλιανό Παπαδημητρίου, ο οποίος θα την διαδεχτεί μετά και τις πρόσφατες επιλογές – κρίσεις των νέων διευθυντών.

Πλέον η κα Μαίρη Τρίκα μετά από μια μακροχρόνια, 35χρονη περίπου πορεία, στην εκπαίδευση, συνταξιοδοτείται, αφήνοντας στην τοπική εκπαίδευση και στο Γυμνάσιο Φαρκαδόνας, που υπηρέτησε για σειρά ετών, με ένα σπουδαίο και πολύμορφο έργο.

Για την Μαίρη Τρίκα, θα μπορούσε κανείς να γράψει πολλά και να πει πολλά περισσότερα. Υπήρξε ένα πρόσωπο σοβαρό, μετρημένο, τίμιο με πολλές αξίες. Στάθηκε επί σειρά ετών δίπλα στους μαθητές της, στους συναδέλφους της, στηρίζοντας πάντα με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο κάθε προσπάθεια και ενθαρρύνοντας για το καλύτερο.

Κατά την εκπαιδευτική πορεία της είχε την ικανότητα και παν απ’ όλα τη διάθεση να προσαρμόζει τόσο το μάθημα, αλλά και την διοίκηση ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε στιγμής και περίστασης. Ποτέ στην ζωή της, αλλά και στην πορεία της, στην εκπαίδευση δεν έπαψε ποτέ, να ενημερώνεται, να μαθαίνει, να αναζητά, να σκέφτεται, αφενός από τον εαυτό της, αφετέρου από συναδέλφους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. Η κάθε πληροφορία για εκείνη υπήρξε πάντοτε σημαντική για να συνεχίσει το σημαντικό έργο που επιτελούσε. Συνεργάστηκε άψογα με τις διοικήσεις του Δήμου και με όλους τους φορείς της περιοχής μας.

Πραγματικά η απουσία της από το γυμνάσιο της Φαρκαδόνας και από την τοπική εκπαίδευση θα είναι αισθητή για όλους εμάς που την γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε μαζί της όλα αυτά τα χρόνια για την ανάδειξη θεμάτων που αφορούν το σχολείο που διεύθυνε. Η απουσία της θα είναι ταυτόχρονα αισθητή και για όλους εκείνους που εργάστηκαν μαζί της, πολύ περισσότερο στους μαθητές της, που φρόντισε να τους μεταδώσει όλα εκείνα τα εφόδια, δημιουργώντας ανθρώπους μορφωμένους, πειθαρχημένους, τίμιους και ισορροπημένους.

Εμείς δεν έχουμε παρά να της ευχηθούμε καλή συνταξιοδότηση, και πιστεύουμε ακράδαντα ότι και αυτά τα χρόνια έστω και «μακριά» από την εκπαίδευση θα είναι άκρως δημιουργικά για την ίδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *