Ζωντάνεψε μουσικά και ψυχαγωγικά η πλατεία της Κρήνης στο θερινό πανηγύρι

Μετά από πολλά χρόνια αναβίωσε το ετήσιο καλοκαιρινό πανηγύρι του χωριού προς τιμή των Αγίων Αναργύρων

Ζωντάνεψε το βράδυ της Πέμπτης η κεντρική πλατεία της Κρήνης στην διάρκεια της αναβίωσης του θερινού πανηγυριού, επ’ ευκαιρία της εορτής των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού.

Σύμφωνα με την «Krini Live» το πανηγύρι της Κρήνης, διοργανώνονταν πριν πολλά χρόνια κατά την εορτή των Αγίων Αναργύρων, στους οποίους είναι αφιερωμένος ο κοιμητηριακός ναός. Το πανηγύρι δυστυχώς για πολλά χρόνια παρέμεινε ανενεργό, αποτελώντας μια γλυκιά ανάμνηση για τους κατοίκους του χωριού.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρήνη και η νέα διοίκηση έθεσαν ως βασική προτεραιότητα κατά την εκλογή της, τον περασμένο Απρίλιο, την αναβίωση του καλοκαιρινού πανηγυριού, καταφέρνοντας ουσιαστικά το στόχο τους. Κι αυτό φάνηκε το βράδυ της Πέμπτης μιας και η διοργάνωση αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες κόσμου, που έσπευσαν να διασκεδάσουν υπό τους ήχους λαϊκοδημοτικής ορχήστρας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα χορευτικά τμήματα του Κέντρου Χορού Τρίκκη, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλοκοτού και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης που παρουσίασαν ένα εξαιρετικά όμορφο πρόγραμμα υπό τους ήχους της ορχήστρας που απαρτιζόταν από τους Δέσποινα Καρρά, Περικλή Ζήση, Δημήτρη Καραβίδα και Γαλάνη Παύλο.

Λίγο αργότερα το κέφι άναψε με τους συμμετέχοντες στο πανηγύρι, να το γλεντούν έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Τις ευχαριστίες της, προς όλο τον κόσμο για τη συμμετοχή τους στο πανηγύρι εξέφρασε η διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης. Η διοίκηση πραγματοποίησε αναφορά τόσο στο πανηγύρι, όσο και στα ήθη και στα έθιμα του χωριού, μέσω της ζωντανής αναβίωσης ενός εθίμου, από τη ζωή των κατοίκων αλλά και τις διεξόδους διασκέδασης που είχαν τα παλιότερα χρόνια, αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Εντωμεταξύ νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης είχε προηγηθεί το θρησκευτικό σκέλος, με την τέλεση του πανηγυρικού εσπερινού στο Ναό των Αγίων Αναργύρων στο κοιμητήριο του χωριού προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτου πατέρα Άνθιμου Στάμου ο οποίος ήρθε στη γενέτειρα από την Θεσσαλονίκη ειδικά για τις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν προς τιμή των Αγίων. Δεκάδες πιστοί κατέκλυσαν την εκκλησία και το χώρο για να προσκυνήσουν την θαυματουργή Εικόνα των Αγίων, που απαριθμεί δεκάδες θαύματα σε ασθενούντες κατοίκους του οικισμού αλλά και σε ψυχορραγούντες με μεταφορά του θρησκευτικού κειμηλίου εντός της οικίας τους.  

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το πρωί της Παρασκευής ανήμερα της εορτής. Στις εκδηλώσεις πέραν του πλήθους κόσμου παρέστησαν και τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Τρικάλων κ.κ. Κατερίνα Παπακώστα και Θανάσης Λιούτας, οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής ενότητας Τρικάλων κ.κ. Χρήστος Μιχαλάκης, Ντίνος Μπάρδας, Δήμητρα Νάτσινα και Γιώργος Καρανάσιος, ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Σπύρος Αγναντής, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γιώργος Γεωργίου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μιχάλης Μπαγιώτης, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Λένα Χαλβατζά, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ Ελένη Στεργίου Μπότη, Ανδρέας Παπαγεωργίου, Ντίνα Χατζή, Δημήτρης Δημότσιος, Κώστας Κοσμάς Γιάννης Μέμηλας, Δέσποινα Καπνουτζή Σπήλιου, ο Πρόεδρος της Κρήνης κ. Σπύρος Μάγγος, ο Πρόεδρος της Φαρκαδόνας κ. Θάνος Κούτσικος, ο Πρόεδρος του Κεραμιδίου κ. Βασίλης Θεοδώρου, η προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Τρικάλων κ. Κρυσταλλία Μαντζανά, ο υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. κ. Μικέλης Χατζηγάκης, ο εν δυνάμει υποψήφιος Βουλευτής του Σύριζα κ. Γιώργος Τσιάκαλος κ.ά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.