«Ζητείται Παρένθετη Μητέρα»

Παρουσιάζεται το Σάββατο το βράδυ το βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη στην Σουίτα Art Café, εκδήλωση στην οποία θα μιλήσει η συντοπίτισσα Αθανασία Τσιοτινού, φιλόλογος

 Η Νάσια, ένα γεμάτο όνειρα νεαρό κορίτσι από την Καστοριά, κατεβαίνει στην Αθήνα για να πραγματοποιήσει τα σχέδιά της. Η πρωτεύουσα την ελκύει όπως το φως την πεταλούδα. Θέατρο, χορός, παραστάσεις αποτελούν για εκείνη έναν ονειρικό και παραμυθένιο κόσμο. Τι θα συμβεί όμως όταν απαντήσει στην αγγελία: «Ζητείται Παρένθετη Μητέρα»; Ποια απρόσμενη τροπή θα πάρει η ζωή της;
Τα παραπάνω αποτελούν μέρος της πλοκής του βιβλίου του Σπύρου Πετρουλάκη «Το τελευταίο δαχτυλίδι».
Το βιβλίο θα παρουσιαστεί αύριο Σάββατο στις 19:30 το βράδυ, στο Σουίτα Art Café (Στεφάνου Σαράφη 18, Τρίκαλα, τηλ.: 24310-20676).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συντοπίτισσα εκπαιδευτικός κα Αθανασία Τσιοτινού, η ιδιοκτήτρια κέντρου ξένων γλωσσών κα Δήμητρα Κατσίκη, ο γυναικολόγος κ. Θανάσης Μπαρτζιώκας και ο συγγραφέας. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Βιβή Μαργαρίτη.
Η εκδήλωση που διοργανώνεται από τις εκδόσεις Μίνωας και το βιβλιοπωλείο «Τσιοπελάκος» τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Κρητών Τρικάλων «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ».
Αναφορικά με τον συγγραφέα Σπύρο Πετρουλάκη, γεννήθηκε στην Αθήνα, έζησε στο Ρέθυμνο και στα Χανιά, από τα οποία κατάγεται.
Ασχολείται με τη μουσική επαγγελματικά, παίζοντας ούτι, τραγουδώντας, γράφοντας μουσικές και στίχους για τον ίδιο και όλο τον κόσμο.
Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δίκτυο fm 91,5 στα Χανιά.
Τις καλύτερες ώρες του τις περνάει παίζοντας με τα παιδιά μου, την Ειρήνη 9 ετών που τον διαβεβαιώνει ότι «εγώ θα βαριόμουν να διαβάσω τόσο μεγάλο βιβλίο», και τον Κωνσταντίνο, 7χρονο κυνηγό δεινοσαύρων και άλλων μοχθηρών δράκων.
Γράφει και αφηγείται παραμύθια πειράζοντας τον κόσμο.
Ανακατεύει τα πράγματα και είναι αυτός που βάζει τους ψύλλους στα άχυρα.
Είναι προπονητής και Πανελληνιο­νίκης στο Taekwondo όπου κατέχει 6 Dan.
Έχει ασχοληθεί με τη φωτογραφία, την αναρρίχηση και τις καταδύσεις.
Το πρώτο του CD με συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών είναι στα σκαριά.