Ξεκινούν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας

Δυο σενάρια επικρατούν έως και σήμερα για τον εμβολιασμό γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού με τη διοίκηση να βρίσκεται εν αναμονή των τελικών αποφάσεων

Από τη νέα χρονιά και με πιθανές ημερομηνίες 4 και 5 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού των υγειονομικών του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η «ΚΡΗΝΗ LIVE» μέχρι και σήμερα επικρατούν δυο σενάρια. Το πρώτο σενάριο αναφέρει ότι ο εμβολιασμός των γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού θα πραγματοποιηθεί στην Λάρισα και δη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Τρικάλων με την μετάβασή του εκεί ενώ το δεύτερο σενάριο κάνει λόγο ο εμβολιασμός να διεξαχθεί στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας.

Σύμφωνα με την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας κα Βιολέτα Ροκκά, σαφείς οδηγίες και κατευθύνσεις θα δοθούν σύντομα, προκειμένου να ξεκινήσει ο εμβολιασμός.

Σε τοπικό επίπεδο και στην περίπτωση του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας η πλειονότητα του προσωπικού εκδήλωσε ενδιαφέρον να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Οι ενδιαφερόμενοι αναμένουν την οριστικοποίηση της ημερομηνίας, έτσι ώστε να πραγματοποιήσουν το εμβόλιο.

Αναφορικά τώρα με την έναρξη των εμβολιασμών του πληθυσμού στο Δήμο Φαρκαδόνας, θα ξεκινήσει με τις ευπαθείς ομάδες, άνω των 60 ετών. Σύμφωνα με την κα Ροκκά, οι εμβολιασμοί του πληθυσμού που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες εκτιμάται να ξεκινήσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Πάντως και σε επίπεδο πληθυσμού εκατοντάδες είναι οι Φαρκαδόνιοι που εκδηλώνουν ενδιαφέρον να εμβολιαστούν. Αναμένουν κι αυτοί να ανοίξει το σύστημα για τα ραντεβού, έτσι ώστε να είναι από τους πρώτους που θα λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου.