Ξεκίνησε στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας ο εμβολιασμός με την τέταρτη αναμνηστική δόση

Ο εμβολιασμός αφορά τους πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και πάσχουν από συγκεκριμένα νοσήματα

Ξεκίνησε από το εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας ο εμβολιασμός με την 4η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με την «ΚriniLive.gr» οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας συνεχίζουν να βρίσκονται επί ποδός για τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων, αλλά και των υπολοίπων πολιτών που πραγματοποιούν μια από τις 3 πρώτες δόσεις του εμβολίου.

Η 4η δόση θα χορηγείται 3 μήνες μετά την αναμνηστική δόση (3η δόση) και θα γίνεται με τα εμβόλια mRNA, δηλαδή Pfizer ή Moderna. Στοχεύει στη «θωράκιση» αυτών των ατόμων με τη δημιουργία υψηλότερου επιπέδου αντισωμάτων.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν άτομα με μεταμόσχευση, σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση, με νεφρική ανεπάρκεια που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση, καρκίνος υπό αγωγή, καρκίνος συμπαγούς οργάνου, άτομα που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, ανοσοθεραπεία, αιματολογικός καρκίνος κατά την τελευταία πενταετία και άτομα σε ανοσοκαταστολή στα οποία συμπεριλαμβάνονται ασθενείς με αντιφλεγμονώδη, αυτοάνοσα νοσήματα ή άλλα νοσήματα με ανοσοκαταστολή, που λαμβάνουν ειδικές ανοσοτροποποιητικές θεραπείες, όπως και άτομα με πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες.