Ξεκίνησε ο εφοδιασμός των φαρμακείων με αντιγριπικά εμβόλια

Με αντιγριπικά εμβόλια ξεκίνησαν αν εφοδιάζονται και τα Φαρμακεία των Τρικάλων ενόψει της επίσημης έναρξη του φετινού εμβολιασμού.

Ο αντιγριπικός εμβολιασμός ξεκινά την 1η Οκτωβρίου, με την πλατφόρμα συνταγογράφησης να ανοίγει να ανοίγει προσεχώς. Και την φετινή χρονιά ισχύει η υποχρεωτικότητα εκτέλεσης της συνταγής μέσω ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ενώ ο εμβολιασμός είναι μία ακόμη δωρεάν υπηρεσία του φαρμακοποιού προς τον πολίτη.

Ο εμβολιασμός διεξάγεται κάθε έτος σε χρόνια πάσχοντες, άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, άτομα σε πολύ μικρές ηλικίες και σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις που ορίζονται από τον θεράποντα γιατρό. Η διάρκεια του κύκλου ζωής τους είναι πέντε μηνών.

Έτσι σε ορισμένες κατηγορίες πολιτών είναι απαραίτητο να υπάρχει κάλυψη αμέσως μετά τη συμπλήρωση αυτού του χρονικού διαστήματος.

Ο αντιγριπικός εμβολιασμός δεν θα πρέπει να σχετίζεται με τον εμβολιασμό κατά της νόσου Covid -19 και φέτος προβλέπεται να έχει ζωηρό ενδιαφέρον, λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα στη χρήση της μάσκας. Γιατροί και φαρμακοποιοί εκτιμούν ότι θα αρχίσουν εκ νέου να παρουσιάζονται οι γνωστές εποχικές ασθένειες, όπως ρινίτιδα, βρογχίτιδα και φαρυγγίτιδα, οι οποίες χωρίς κάλυψη αντιγριπικού εμβολιασμού είναι επικίνδυνες για την υγεία.

Οι φαρμακοποιοί είναι έγκαιρα προετοιμασμένοι και αναμένουν την έναρξη του εμβολιασμού.

Αν και οι εμβολιασμοί ξεκινούν το Σάββατο, φαρμακοποιοί και γιατροί εκτιμούν ότι αυτοί θα ξεκινήσουν το δεύτερο μισό του Οκτωβρίου, κάτι αντίστοιχο που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, ώστε να υπάρχει κάλυψη έως και το Φεβρουάριο, προκειμένου να μην χρειαστεί επαναληπτική δόση.

Καλούν όλο τον κόσμο και δη, τις ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους να σπεύσουν να πραγματοποιήσουν το εμβόλιο που θα τους θωρακίσει από την γρίπη μέσα στους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.