Ξεκίνησε η δήλωση των ζημιών που προκλήθηκαν από το χαλάζι στο Ζάρκο

Οι πληγέντες αγρότες θα μπορούν να επισκέπτονται το ΚΕΠ της Φαρκαδόνας και να δηλώνουν τις ζημιές που προκλήθηκαν σε καλλιεργούμενες εκτάσεις

Στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών της Φαρκαδόνας μπορούν να προσέρχονται για το επόμενο 8ημερο οι πληγέντες αγρότες της κοινότητας Ζάρκου, προκειμένου να δηλώνουν τις ζημιές που προκάλεσαν τα πρόσφατα, ακραία καιρικά φαινόμενα της περασμένης Τρίτης.

Μετά την αναγγελία των ζημιών στον ΕΛΓΑ, ξεκίνησε η διαδικασία δήλωσης των ζημιών στους αρμόδιους υπαλλήλους του ΚΕΠ, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και την επόμενη Τετάρτη 3 Ιούλιου. Οι πληγέντες αγρότες από την ισχυρή χαλαζόπτωση, που έπληξε μέρος καλλιεργούμενων εκτάσεων της κοινότητας, θα έχουν την δυνατότητα να προσέλθουν στο ΚΕΠ, φέροντας μαζί τους αντίγραφο της δήλωσης ΟΣΔΕ, προκειμένου να δηλώσουν τις ζημιές. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι αγρότες θα αναμένουν την έλευση των γεωπόνων του ΕΛΓΑ που θα προχωρήσουν στις εκτιμήσεις των καταστροφών.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη και μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τις πληγείσες περιοχές επισκέφτηκε κλιμάκια της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, αποτελούμενο από γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας.

Οι υπάλληλοι προέβησαν σε εκτίμηση της έκτασης και του ύψους των ζημιών δίνοντας τις κατάλληλες οδηγίες για την εφαρμογή από τους παραγωγούς καλλιεργητικών φροντίδων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις το σύνολο των στρεμμάτων που επλήγησαν από το χαλάζι ανέρχεται σε 1.250 στρέμματα. Αναλυτικά κατ’ είδος καλλιέργειας και κατ’ εκτίμηση: Βαμβάκι 1.000 στρέμματα, Αμυγδαλιές 170 στρέμματα, Σιτηρά, 70 στρέμματα, Αμπέλια 10 στρέμματα.