Ξεκίνησε η διερεύνηση των αρχαιολόγων μετά τον εντοπισμό νέου ταφικού μνημείου στη κεντρική πλατεία των Τρικάλων

Επίσημη τοποθέτηση υπήρξε το μεσημέρι της Παρασκευής από την Εφορία Αρχαιοτήτων Τρικάλων γύρο από τις ανασκαφικές έρευνες στην κεντρική Πλατεία μετά την ανακάλυψη νέου πετρόχτιστου τάφου και τον εντοπισμό ανθρώπινων οστών. Ο τάφος εντοπίστηκε πίσω από το Άγαλμα του Στρ. Σαράφη, ακριβώς κάτω από τον πλάτανο στο κέντρο της πλατείας.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως στο συγκεκριμένο σημείο, επί Τουρκοκρατίας φιλοξενούνταν Οθωμανικό Νεκροταφείο, το οποίο και επιβεβαιώνεται πλέον με την ύπαρξη τάφων και ανθρώπινων οστών. Άλλες πληροφορίες χωρίς να επιβεβαιώνονται αναφέρουν πως στο σημείο υπάρχουν τάφοι προγενέστεροι του νεκροταφείου, με τους αρχαιολόγους να μην μπορούν να αποφανθούν ακόμη μέχρι και την πλήρη εξέταση των ευρημάτων.

Σε ανακοίνωσή της η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων σχετικά με τους τάφους αλλά και τα ανθρώπινα οστά που αποκαλύφθηκαν στην Κεντρική πλατεία των Τρικάλων, αναφέρει τα εξής: 

«Στο πλαίσιο του έργου ανάπλασης της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου στο κέντρο των Τρικάλων από τον Δήμο Τρικκαίων, κατά τη διάρκεια εκσκαφικών εργασιών, εντοπίστηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων αρχαιολογικά κατάλοιπα, για την διερεύνηση των οποίων ξεκίνησε στις 15.09.2022 σωστική ανασκαφική έρευνα.

Τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι αρχαιολογικές εργασίες και τα στοιχεία που θα προκύψουν θα μελετηθούν από την Υπηρεσία μας, ώστε να προσαρμοστεί ανάλογα και η πορεία του έργου ανάπλασης της πλατείας.

Η Εφορεία βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου για την βέλτιστη διαχείριση των εργασιών.».

Οι έρευνες των αρχαιολόγων συνεχίζονται και θεωρείται βέβαιο ότι θα διαρκέσουν με συνέπεια το έργο της ανάπλασης να λάβει κάποιες καθυστερήσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.