Ξεκίνησε η αποπληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων

Μέχρι την Τρίτη θα πρέπει να αποπληρωθούν ο φόρος εισοδήματος και λοιπές φορολογικές υποχρεώσεις

Οι προηγούμενοι μήνες μπορεί και για τους περισσότερους Φαρκαδόνιους να ήταν φορολογικά «αναίμακτοι», από εδώ και στο εξής και μέχρι τις αρχές του Γενάρη τα δεδομένα αλλάζουν.

Αλλάζουν καθώς οι πολίτες θα κληθούν να καταβάλλουν σχεδόν κάθε μήνα χρήματα για τις φορολογικές επιβαρύνσεις.

Οι φοροεπιβαρύνσεις ξεκίνησαν μιας και μέχρι το τέλος Ιουλίου, την ερχόμενη Τρίτη δηλαδή, και οι Τρικαλινοί, θα πρέπει να καταβάλλουν την πρώτη από τις τρεις δόσεις του φόρου εισοδήματος που προέκυψε από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Φέτος, ο λογαριασμός των εκκαθαριστικών είναι ιδιαίτερα τσουχτερός για εκατομμύρια φορολογούμενους στους οποίους περιλαμβάνονται χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι. Τα εκκαθαριστικά «καίνε» καθώς όπως έδειξε η εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων χιλιάδες φορολογουμένους θα πρέπει να καταβάλουν περισσότερο των 1.000 ευρώ. Βέβαια σε σχέση με πέρυσι ο μέσος όρος του φόρου που έβγαλαν τα χρεωστικά ήταν μικρότερος αλλά φέτος ο αριθμός των φορολογουμένων που θα καταβάλουν φόρο είναι μεγαλύτερος.

Στην συγκεκριμένη υποχρέωση έρχεται να προστεθεί και η αποπληρωμή της δόσης του ΕΦΚΑ, χρήματα τα οποία θα πρέπει να καταβληθούν έως και την ερχόμενη Τρίτη.

Φυσικά δεν μένουμε εδώ. Και για τους ελευθεροεπαγγελματίες οι φορολογικές υποχρεώσεις δεν είναι εύκολο πράγμα. Μέχρι την Τρίτη θα πρέπει να καταβληθεί η απόδοση του ΦΠΑ καθώς επίσης και η προκαταβολή του φόρου εισοδήματος για το επόμενο έτος.

Η εφορία θα επιστρέψει δριμύτερη καθώς παίρνουν σειρά ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας… ενώ όσοι βρίσκονται σε κάποια ρύθμιση εξόφλησης οφειλών θα πρέπει να υπολογίσουν και τη μηνιαία δόση της.

Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ αναμένεται να εκδοθούν και τη φετινή χρονιά μέσα στον Αύγουστο ενώ η πρώτη δόση αναμένεται να καταβληθεί στα τέλη του Σεπτέμβρη για να ακολουθήσουν οι επόμενες έως και τις αρχές του χρόνου.