Βιβλία αμέσως μετά το πρώτο κουδούνι

Τα βιβλία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχουν αποσταλεί…στην δευτεροβάθμιας έχει αποσταλεί ένα μεγάλο μέρος και η διαδικασία συνεχίζεται

Με την προσοχή στραμμένη στη νέα σχολική χρονιά που θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο βρίσκονται, σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE», οι εκπαιδευτικές Αρχές του νομού Τρικάλων και δη των δυο διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αν και απέχουμε αρκετά από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, διανύοντας το καλοκαίρι και τις θερινές διακοπές, υπηρεσιακοί παράγοντες των δυο διευθύνσεων υπό το συντονισμό των διευθυντών των δυο εκπαιδευτικών διευθύνσεων κ.κ. Χ. Τρικάλη και Ε. Ξυνοπούλου, προσπαθούν να φέρουν εις πέρας κάθε ενέργεια που σχετίζεται με την έναρξη του διδακτικού έτους και της νέας σχολικής χρονιάς.

Ωστόσο οι σκέψεις όλων και ο προβληματισμός έγκειται στο τι ακριβώς θα συμβεί από το Σεπτεμβρίο και πως θα κυλήσει το σχολικό έτος, εξαιτίας της πανδημίας. Ευχή όλων να υπάρξει ομαλότητα προκειμένου τα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά, τα μαθήματα να παραδίδονται δια ζώσης κι όχι μέσω τηλεκπαίδευσης.

Λίγο πριν το κλείσιμο των σχολείων για τις καλοκαιρινές διακοπές το υπουργείο Παιδείας απέστειλε και στην τοπική διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας τα σχολικά βιβλία. Μετά την καταγραφή που έγινε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες απεστάλη ο αιτούμενος αριθμός, βιβλία που μεταφέρθηκαν αρχικά στις αποθήκες τις διεύθυνσης και στην συνέχεια στα σχολεία του νομού. Κατά αυτόν τον τρόπο αμέσως μετά τον Αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι μαθητές θα λάβουν και τα σχολικά εγχειρίδια που θα χρησιμοποιήσουν καθ΄ όλο το σχολικό έτος.

Αναφορικά με την δευτεροβάθμια εκπαίδευση Τρικάλων σύμφωνα με τη κα Ξυνοπούλου, το μεγαλύτερο μέρος των σχολικών βιβλίων έχει αποσταλεί στα Τρίκαλα ενώ συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταφορά κάποιων βιβλίων τα οποία δεν είχαν αποσταλεί. Εντός του καλοκαιριού η διαδικασία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί κι έτσι μαθητές γυμνασίων και λυκείων του νομού μετά το πρώτο σχολικό κουδούνι θα παραλάβουν τα βιβλία τους.

Και στην περίπτωση των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έγινε καταγραφή για τον αν υπάρχουν διαθέσιμα βιβλία από την προηγούμενη χρονιά, έτσι ώστε να γίνουν και οι απαραίτητες παραγγελίες.