Βγήκαν στα χωράφια οι καρπουζοπαραγωγοί του Κάμπου

Ο φακός της «ΚΡΗΝΗ LIVE» ξεναγήθηκε προ ημερών σε ένα αγρόκτημα παραγωγού καρπουζιών στο Ζάρκο. Επισκέφτηκε το αγρόκτημα του Γιάννη Κατσαράκου, ο οποίος παράγει με άκρως βιολογικό τρόπο το δικό του ξεχωριστό προϊόν, το οποίο διακρίνεται για την ποιότητα και τη νοστιμιά του

Στα χωράφια τους βγήκαν και άρχισαν να βγαίνουν με την βελτίωση των καιρικών συνθηκών οι παραγωγοί μποστανοειδών της Φαρκαδόνας. Οι πρώιμες ποικιλίες μποστανοειδών ξεκίνησαν να φυτεύονται από το πρώτο κιόλας δεκαήμερο του Μαρτίου μιας και οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές και βοηθούσαν στο φύτεμα του καρπουζιού. Ο φακός της «ΚΡΗΝΗ LIVE» ξεναγήθηκε προ ημερών σε ένα αγρόκτημα παραγωγού καρπουζιών στο Ζάρκο. Επισκέφτηκε το αγρόκτημα του Γιάννη Κατσαράκου, ο οποίος παράγει με άκρως μεθοδικό και βιολογικό τρόπο το δικό του ξεχωριστό προϊόν, το οποίο διακρίνεται για την άριστη ποιότητα και τη νοστιμιά του.

Ο κ. Κατσαράκος ανήκει στη νέα γενιά αγροτών, παραγωγών μποστανοειδών, ωστόσο ακολουθεί την βιολογική μέθοδο που γνώρισε από τους γονείς και τους παππούδες του. Αυτή η μέθοδος κάνει ασυναγώνιστη την παραγωγή του, η οποία διατίθεται σε χώρες του εξωτερικού αλλά ταυτόχρονα και τοπικά στην περιοχή μας.

Το πρώτο μέρος της πρώιμης φύτευσης ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου μήνα, για να ακολουθήσει το όψιμο στάδιο το Μάιο. Η ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα αποτελεί διέξοδο ειδικά για τις νεότερες γενιές θα μας πει ο Γιάννης Κατσαράκος, ο οποίος την τελευταία τριετία στράφηκε στην Γεωργία με την καλλιέργεια μποστονοειδών, άνω των 50 στρεμμάτων, παράγοντας με άκρως βιολογικό τρόπο τα δικά του καρπούζια

Ευχή όλων μας να υπάρξουν συμφέρουσες τιμές πώλησης που θα ικανοποιούν και θα δίνουν έστω κι ένα μικρό κέρδος στους αγρότες, καθώς επίσης και ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που θα απομακρύνουν κινδύνους ασθενειών, κυρίως μυκήτων που δημιούργησαν τα προηγούμενα χρόνια απώλειες στην παραγωγή.