Βασίλης Κουκώνης: «Με τηλεδιάσκεψη θα συνεχίσει το δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας»

Για να συγκληεί δια ζώσης απαιτείται χώρος 145 τ.μ. και φυσικά το σύνολο των παραβρισκόμενων να είναι εμβολιασμένοι με δυο δόσεις ή με το μονόδοσο εμβόλιο

Από την έναρξη της πανδημίας έως και σήμερα τα δημοτικά συμβούλια του νομού αλλά και όλης της χώρας συνεδριάζουν μέσω τηλεδιασκεψής ή δια περιφοράς. Τα μέτρα που ελήφθησαν από την πολιτεία και το αρμόδιο υπουργείο είναι άκρως αυστηρά προκειμένου να εξαλειφτεί η διασπορά του κορονοϊού.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο Δήμο Φαρκαδόνας, ο οποίος συνεχίζει μήνες τώρα να διενεργεί τα δημοτικά συμβούλια με τηλεδιάσκεψη, λαμβάνοντας αποφάσεις σε θέματα που αφορούν τον ΟΤΑ και τους πολίτες.

Ωστόσο η κατάσταση των αυξημένων μολύνσεων σε επίπεδο νομού, περιοχής, αλλά και πανελλαδικά δεν φαίνεται να αλλάξει την μέχρι σήμερα κατάσταση των συνεδριάσεων μέσω τηλεδιάσκεψης. Εξάλλου η ΚΥΑ που έχει στα χέρια του ο Δήμος Φαρκαδόνας είναι αυστηρή και επιτρέπει τη σύγκλιση δημοτικών συμβουλίων σε μεγάλες αίθουσες και συγκεκριμένα ένα άτομο ανά 5 τ.μ.

Στο δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας σύμφωνα με την «KPHNH LIVE» συμμετέχουν 27 δημοτικοί σύμβουλοι, ο δήμαρχος και 1 γραμματέας. Στο σύνολο 29 άτομα. Για να συγκληθούν απαιτείται χώρος 145 τ.μ. και φυσικά το σύνολο των παραβρισκόμενων να είναι εμβολιασμένοι με δυο δόσεις ή με το μονόδοσο εμβόλιο. Ωστόσο η αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Φαρκαδόνας δεν αφήνει περιθώρια για δια ζώσης σύγκληση μιας και καταλαμβάνει επιφάνεια 125 τ.μ. αυτό δημιουργεί εμπόδια κι ως φαίνεται αν συνεχιστούν τα μέτρα που είναι το πιο πιθανό σήμερα, θα καθυστερήσει αρκετά ώστε οι δημοτικοί σύμβουλοι να επιστρέψουν στην καθημερινότητα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας κ. Βασίλης Κουκώνης, βαδίζει σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος, δηλώνοντας ότι θα αναμένει το πράσινο φως για την μελλοντική δια ζώσης σύγκληση του Σώματος.

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι και συνεχίζουμε τις δια ζώσης συνεδριάσεις. Η αίθουσα για τον αριθμό των συμμετεχόντων στο δημοτικό συμβούλιο είναι μικρή, οπότε τα περιθώρια είναι στενά ως προς την δια ζώσης σύγκληση. Αναμένουμε. Θα μπορούσαμε να διεξάγουμε τη συνεδρίαση δια ζώσης καθώς αρκετές φορές υπάρχουν απουσίες συμβούλων. Δεν μπορών βέβαια να το πράξω καθώς υπάρχει ενδεχόμενο να ήμαστε όλοι παρόντες, οπότε θα υπάρξει πρόβλημα.», σημείωσε ο κ. Κοκώνης.

Πλέον τόσο ο ίδιος ο πρόεδρος, όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι αναμένουν τις εξελίξεις από το φθινόπωρο και τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε κεντρικό επίπεδο αποφασίζοντας για τα επόμενα βήματα.