Ξεκίνα η καταγραφή των αθλητικών εγκαταστάσεων για να ενταχτούν στην ψηφιακή πλατφόρμα «Πέλοπας» της ΚΕΔΕ και της ΓΓΑ

Το ενδιαφέρον του στον αθλητισμό στρέφει ο Δήμος Φαρκαδόνας, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα των δημοτών, νεαρής κυρίως ηλικίας. Τον ανθρώπων που καθημερινά επισκέπτονται τους αθλητικούς χώρους του Δήμου, να αθληθούν και να αναπτύξουν διάφορες αθλητικές δραστηριότητες, αλλά ταυτόχρονα να ψυχαγωγηθούν στον ελεύθερο χρόνο τους.

Πλέον ο Δήμος Φαρκαδόνας προχωρά στην καταγραφή των αθλητικών εγκαταστάσεων στα δημοτικά διαμερίσματα και τις κοινότητες του, έτσι ώστε να γίνει η καταγραφή τους στην ψηφιακή πλατφόρμα «Πέλοπας» της ΚΕΔΕ και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, στα πλαίσια των νέων τεχνολογιών προς όφελος του πολίτη, δημιούργησε σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού την πλατφόρμα «Πέλοπας», μέσω της οποίας, για πρώτη φορά, θα γίνει πλήρης καταγραφή όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων είτε αυτοί ανήκουν στους Δήμους, είτε στην ΓΓΑ, είτε σε ιδιώτες.

Με αυτό τον τρόπο, ο σχεδιασμός, η αδειοδότηση αλλά και η χρηματοδότηση θα γίνεται στοχευμένα για καλύτερα αποτελέσματα σε κάθε τοπική κοινωνία.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας, θα προχωρήσει σε αυτό το ζήτημα, καταγράφοντας αθλητικές εγκαταστάσεις με τα στάδια, γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, Βόλεϊ, γήπεδα 8×8 και λοιπές αθλητικές υποδομές που υπάρχουν στην περιφέρειά του, ποια από αυτά έχουν άδειες και ποια όχι, όπως και τι εργασίες χρειάζονται για την βελτίωσή τους (αποδυτήρια, τουαλέτες, περιφράξεις, τάπητες, φιλέ, μπασκέτες κ.λ.π.), έτσι ώστε να υπάρξει η δυνατότητα μέσω της πλατφόρμας και με την βοήθεια της ΚΕΔΕ και της ΓΓΑ να βελτιωθούν οι αθλητικές υποδομές μέσα από κατανομή πόρων.