Βαρύς ο πέλεκυς των αστυνομικών του Α.Τ. Φαρκαδόνας σε ανήλικους οδηγούς δικύκλων

Αυξητική τάση λαμβάνει το φαινόμενο της χρησιμοποίησης δίκυκλων από ανήλικους και άτομα νεαρής ηλικίας που δεν διαθέτουν άδεια οδήγησης

Σε επιβολή του αυτοφώρου και κατάσχεση μοτοποδηλάτων προβαίνουν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φαρκαδόνας μετά τα αυξημένα φαινόμενα χρησιμοποίησης δίκυκλων από ανήλικους που δεν διαθέτουν άδεια οδήγησης.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» καθημερινά οι περιπολίες των αστυνομικών είναι έντονες σε όλο το φάσμα του Δήμου Φαρκαδόνας και στην ακτίνα δράσης τους, μετά την αυξητική τάση που λαμβάνει το φαινόμενο της χρησιμοποίησης δίκυκλων από ανηλίκους αλλά και από άτομα νεαρής ηλικίας που δεν διαθέτουν δίπλωμα κατά την οδήγηση.

Φυσικά οι αστυνομικοί μπροστά στο φαινόμενο δεν μένουν απλοί παρατηρητές, βαδίζουν σύμφωνα με το νόμο επιβάλλοντας το αυτόφωρο καθώς και κατάσχεση των μοτοποδηλάτων.

Το τελευταίο διάστημα πάντως έχουν κατασχεθεί και αρκετά δίκυκλα τα οποία χρησιμοποιούνταν από ανηλίκους που δεν διέθεταν δίπλωμα οδήγησης και ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Σαφώς και κίνηση των αστυνομικών υπαλλήλων δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, που ίσως κάποιοι να προτρέξουν και να πουν με ελαφρά τη καρδία. Συμβάλει στην ασφάλεια και την προστασία πρωτίστως των ανηλίκων που είτε εις γνώση η εν αγνοία των γονιών λαμβάνουν τα δίκυκλα και τα οδηγούν χωρίς την απαιτούμενη άδεια, και σε πολλές των περιπτώσεων επικίνδυνα.

Οι αστυνομικοί συμβουλεύουν τους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποτρέπουν τα παιδιά και τους εφήβους να οδηγούν χωρίς δίπλωμα τα δίκυκλα, φαινόμενα που παρατηρείται έντονα τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες.

Μέσα από συζήτηση για τους κινδύνους που κρύβει μια τέτοια ενέργεια, μπορεί να σταθεί σωτήρια για τους ανηλίκους και για την ίδια την σωματική τους ακεραιότητα.

Εξάλλου τόσο στην περιοχή μας, όσο και γενικότερα σε όλο το νομό τα ατυχήματα που έχουν καταγραφεί κατά το παρελθόν με οδηγούς ανήλικους είναι πολλά και δεν θα πρέπει να περνούν απαρατήρητα.