Τρίκαλα: Εντυπωσιακή έκρηξη εξουδετέρωσης βόμβας!!

Σήμερα το πρωί σε εκσκαφές που γινόταν μέσα στην πόλη των Τρικάλων (οδός Σολωμού και Κονδύλη), για νεοαναγυρώμενη οικοδομή, βρέθηκε μία βόμβα αεροπορίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, 70 εκ., αντί για μεγάλο βλήμα πυροβολικού, όπως είχε αναφερθεί αρχικά.

Αμέσως οι εργασίες σταμάτησαν και ο χώρος είχε αποκλειστεί για ασφάλεια από την Αστυνομία.

Στις 3:30 το μεσημέρι, έφτασαν στο σημείο 3 έμπειρα στελέχη των ΤΕΝΞ – EOD (Τάγμα Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς – Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανημάτων Μηχανισμών Πυρομαχικών ΕΜ/Μ-Π) του Μηχανικού.

Οι τρεις άνδρες έκαναν όλη την διαδικασία σταθεροποίησης και ασφαλούς μεταφοράς της βόμβας στο πεδίο βολής Χρυσαυγής Τρικάλων, όπου εκεί την τοποθέτησαν μέσα σε μία τάφρο, ζωσμένη με αρκετή εκρηκτική ύλη για να υπάρξει αποτελεσματική η καταστροφή της. Μάλιστα όπως θα δείτε και στο αποκλειστικό βίντεο του trikalaola.gr που η βιντεοσκόπηση έγινε με σταθερή κάμερα πολύ μακριά από το σημείο για λόγους ασφαλείας, η έκρηξη ήταν πολύ μεγάλη και ο κρότος, σε σύγκριση με άλλες φορές που έχουμε καταγράψει ανάλογα περιστατικά εξουδετέρωσης  βλημάτων, χειροβομβίδων κ.α. πυρομαχικών.

Το συνεργείο των στελεχών των ΤΕΝΞ συνόδευαν, στρατιωτικό τζιπάκι (καναδέζα) με πλήρωμα από τα Τρίκαλα, περιπολικό της ΕΛΑΣ, δύο άνδρες της ομάδας “Ζ”, Πυροσβεστικό όχημα με δύο άνδρες και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με δύο διασώστες. Δείτε το αποκλειστικό βίντεο του trikalaola.gr

Πηγή: trikalaola.gr