Τρίκαλα: Δυνάμωσαν την φωνή διεκδίκησης με συμπαραστάτη το λαό (Βίντεο-Φωτο)

Κινητοποίηση νοσοκομειακών γιατρών και κέντρων υγείας στα Τρίκαλα για τις ελλείψεις σε ιατρικονοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και εξοπλισμό στις δημόσιες μονάδες Υγείας

Φωνή διαμαρτυρίας ύψωσαν χθες το απόγευμα γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι στην υγεία, καταγγέλλοντας την ανυπαρξία μέτρων για την προστασία τους στους χώρους δουλειάς, αλλά και τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικονοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και εξοπλισμό στις δημόσιες μονάδες Υγείας.

Στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου έδωσαν το παρών, εκφράζοντας την συμπαράστασή τους στους νοσοκομειακούς γιατρούς, συλλογικότητες και φορείς, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι του Συλλόγου εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων, του Συλλόγου ιδιωτικών υπάλληλων Τρικάλων, του Συλλόγου λογιστών Τρικάλων, του παραρτήματος Τρικάλων του Πανελληνίου μουσικού συλλόγου κ.α.

Στην διάρκεια της συγκέντρωσης εκπρόσωποι σωματείων και φορέων απηύθυναν χαιρετισμούς, καλώντας αυτές τις κρίσιμες ώρες κόμματα, φορείς, πολίτες και όλη την κοινωνία να σταθεί αλληλέγγυα στο πλευρό των γιατρών που δίνουν ένα τόσο δύσκολο αγώνα στη μάχη κατά του κορονοϊού. Μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. και διευθυντής του 1ου δημοτικού σχολείου Φαρκαδόνας κ. Γιώργος Τσιάκαλος.

Στις διεκδικήσεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού στάθηκε με δηλώσεις του, ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Βάιος Τάσσιος.

«Σπάμε τη σιωπή – Δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης και του αγώνα», συνεχίζουμε την κοινή μας δράση  με όλο το λαό του νομού μας, τα εργατικά Σωματεία, τους Φορείς του κινήματος. Οι μαχόμενοι υγειονομικοί που με αυτοθυσία κρατάμε στις πλάτες μας όρθιο το Νοσοκομείο και τα Κ.Υ. του νομού μας εν μέσω πανδημίας, είμαστε αποφασισμένοι να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία των αγώνων κόντρα σε κάθε επιχείρηση αυταρχισμού κι εκφοβισμού μας. Άμεσες προσλήψεις μονίμου υγειονομικού προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ενίσχυση της Π.Φ.Υ. με μόνιμο προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό, μαζικοί εμβολιασμοί με αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων στο νομό μας, επαναφορά της λειτουργίας των τακτικών ιατρείων, των χειρουργείων και όλων των κλινικών, ένταξη στα ΒΑΕ κ.α.», σημείωσε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Τάσιος.