Τους φόβους για τις γεωτρήσεις εκφράζουν οι αγρότες μετά τους σεισμούς

Μέχρι στιγμής οι αγρότες καταγράφουν επιφανειακές ζημιές και δεν γνωρίζουν ακόμη τα προβλήματα που υπάρχουν στο εσωτερικό τμήμα κάτω από τη γη

Οι δυο ισχυροί σεισμοί που σημειώθηκαν στις αρχές Μαρτίου και η μετασεισμική ακολουθία που ακολούθησε κι όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί για πολύ ακόμη δεν προκάλεσε ζημιές μονάχα σε κτήρια. Ζημιές σύμφωνα με αγρότες της Πηνειάδας και του Ζάρκου έχουν προκληθεί και στις γεωτρήσεις, οι οποίες αρδεύουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Σύμφωνα με όσα δηλώνουν στην ΚΡΗΝΗ LIVE οι αγρότες των δυο περιοχών μέχρι στιγμής οι ζημιές εστιάζονται στο επιφανειακό κομμάτι. Ωστόσο ο προβληματισμός εστιάζεται στο εσωτερικό, υπόγειο κομμάτι, καθώς το εστιακό βάθος των γεωτρήσεων είναι αρκετά μεγάλο με τους αγρότες να εκφράζουν φόβους για ζημιές στους σωλήνες άντλησης των υδάτων καθώς και εσωτερικές καταπτώσεις.

Οι ίδιοι αναμένουν να θέσουν σε λειτουργία τις γεωτρήσεις, δημόσιες και ιδιωτικές, τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να ελέγξουν τη λειτουργία τους και τυχόν ζημιές που προκλήθηκαν.

Σε περίπτωση πάντως ζημιών σαφώς απαιτείται και χρόνος και κόστος, με ότι αυτό συνεπάγεται για την καλλιεργητική περίοδο η οποία θα ξεκινήσει σε ένα περίπου δεκαπενθήμερο.